JSport.ro

Liga Campionilor la volei a revenit ieri pe parchetul sălii Transilvania din Sibiu. Volei Alba Blaj, campioana României, a primit vizita echipei Dinamo Krasnodar în fața a peste 1000 de spectatori, majoritatea veniți de la Blaj.

text: absport.ro

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Volei Alba Blaj și Dinamo Krasnodar au oferit spectacol la cote înalte în cea de a 2-a etapă a Ligii Campionilor, în Sala ”Transilvania” din Sibiu. Meciul a fost unul dramatic, cu multiple răsturnări de scor, mingi ”de infarct”, precum și puncte incredibile. Dinamo Krasnodar s-a impus în cele din urmă cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-19, 25-22), însă prestația elevelor lui Darko Zakoc a fost una demnă de ”Europa”.

Ambele echipe veneau după eșecuri în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, suferite la același scor, 1-3, Blajul la Moscova, iar Krasnodar la Zurich.

Setul 1: 23-25
Volei Alba Blaj a început mai bine meciul în fața câștigătoarei Cupei CEV din sezonul trecut și a preluat conducerea pe tabelă, de la 2-2, ajungând la 5-2, moment în care antrenorul rusoaicelor a cerut time-out, mustrându-le pe elevele sale, care au greșit foarte mult, în special pe preluare, în debutul partidei.

Time-out-ul cerut de Konstantin Ushakov s-a dovedit a fi benefic, iar Dinamo Krasnodar a punctat de 4 ori consecutiv și a preluat conducerea, moment în care Darko Zakoc a cerut timp de odihnă. Echilibrul a persistat în Sala ”Transilvania” din Sibiu, care nu a mai fost luată cu asalt precum la partidele precedente, chiar dacă asistența a fost destul de ridicată, iar la primul time-out tehnic a lmeciului, Krasnodar conducea cu 8-7.

Echilibrul s-a rupt la 10, când Krasnodar a punctat de 4 ori consecutiv și a preluat inițiativa partidei. Blajul a căutat să revină în joc, a izbutit să se apropie la două puncte (13-15), însă la cel de-al doilea time-out tehnic a lpartidei, Dinamo Krasnodar a intrat cu 16-13 în spațiul tehnic.

Inevitabilul s-a produs, iar Volei Alba Blaj a reușit să revină la conducere, câștigând punct după punct, distanțându-se la 19-17, însă nu pentru mult timp, deoarece rusoaiecele a ureușit să egaleze, moment în care partida căpăta un iz dramatic. S-a mers cap la cap de la 19-19. Dinamo a avut prima minge de set, însă punctul de la 24-22 a fost cel mai frumos din această dispută, câștigat de Volei Alba Blaj, care a prelungit suspansul. În cele din urmă, Krasnodar s-a impus cu 25-23.

Setul 2: 25-16
Volei Alba Blaj a început din nou în forță setul secund și conducea pe tabelă cu 7-3, asta și cu ajutorul tehnologiei, care le permite arbitrilor, la cererea echipelor, să revadă faze pentru a se pronunța. La primul time-out tehnic al partidei, Volei Alba Blaj conducea cu 8-3.

Salaoru și compania au avut o perioadă excelentă și au ajuns să conducă cu 14-5. Zakoc a simțit o relaxare în sânul echipei sale, după ce a pierdut 3 puncte consecutiv, și a solicitat time-out la scorul de 14-8. Momentul s-a dovedit a fi benefic pentru echipa blăjeană, care a punctat de 4 ori la rând și a ajuns la 18-8, îndreptându-se către câștigarea primului set de partea sa în această partidă. Formația din ”Mica Romă” și-a păstrat cadența și a luptat fantastic până la final, câștigând setul cu 25-16.

Setul 3: 19-25
Dinamo Krasnodar a ”reușit” un set în oglindă, preluând ștafeta încă din debut. La un moment dat, rusoaicele conduceau cu 10-2, însă Blajul a reușit să micșoreze din diferență și s-a apropiat chiar la 4 puncte (15-19). Au urmat puncte de ambele părți, iar la 20-17, Konstantin Ushakov a cerut time-out, temându-se de efortu ladversarelor, care au reintrat în meci. Krasnodar nu a mai cedat presiunii și a câștigat al 3-lea set al partidei, scor 25-19.

Setul 4: 22-25
Cea de a 4-a parte a ”filmului” de la Sibiu a fost una cu răsturănări de situație, precum și un set plin de dramatism. Volei Alba Blaj a început timid, a fost condusă la o diferență considerabilă, însă din nou s-a transformat și a reușit să revină pe tabelă, conducând la un moment dat cu 16-13. Scorul a ajuns egal, și s-a mers cap la cap până la final. Darko Zakoc a cerut un time-out la scorul de 22-22, însă rusoaiecele au avut un moral mai bun și au reușit să se impună în set și în meci, scor 25-22.

1300 de spectatori!
Chiar dacă nu au umplut până la refuz sala polivalentă din Sibiu, spectatorii au fost prezenți în număr mare la acest duel, primul de pe teren propriu al Blajului din actuala stagiune a Ligii Campionilor. Nu mai puțin de 1300 de iubitori ai voleiului și sportului în general au participat la regalul voleibalistic din Sibiu, atât persoane din Alba, cât și din județul vecin.

În următoarea etapă, cea de a 3-a, Volei Alba Blaj va întâlni Volero Zurich, tot pe teren propriu, meci programat pe 25 ianuarie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.