JSport.ro

beguIrina Begu era una dintre speranțele României la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, însă a pierdut fără drept de apel în runda inaugurală în față Lesiei Țurenko. Eșecul de la începutul acestei săptămâni i-a surprins pe specialiști, întrucât Begu era cap de serie numărul 21, având la acest moment cea mai bună clasare din carieră. Locul din clasament nu reprezintă însă întotdeauna un argument pentru o performanță reușită la un turneu, chiar dacă, de regulă, tot favoritele sunt cele care ajung departe. Din păcate, Begu nu a făcut încă pasul către grupul favoritelor, așa cum a reușit Simona Halep în anul de grație 2014.

Ajunsă la 26 de ani, tenismena din București își caută în continuare calea care s-o ducă spre succes. Marea problemă a lui Begu este că nu-și găsește o constanță în joc. A început anul cu patru eșecuri în cinci partide – este adevărat că venea după o problemă la umăr -, după care a jucat optimi la Miami și sferturi la Charleston. Au urmat o înfrângere în Fed Cup și o alta la Rabat, pentru ca apoi să ajungă în sferturi la Madrid, în semifinale la Roma și în optimi la Roland Garros.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La momentul prezenței la Paris, ea declara pentru treizecizero.ro: „Faptul că acum lupt pentru fiecare punct, că nu renunț niciodată, a schimbat un pic lucrurile. Încerc să progresez, să schimb tot mai mult atitudinea mea și cred că ăsta este un prim pas pentru ca eu să intru în Top 20.” Urmarea: trei înfrângeri în patru meciuri pe iarbă – suprafață pe care nu se simte prea bine – și un titlu la Florianopolis.

Acest trofeu, al treilea din carieră, părea că aduce mult așteptata descătușare, însă lucrurile au stat chiar invers. Și ajungem la o altă problemă cu care se confruntă Begu, și anume gestionarea succesului. Triumful nu a scos la iveală ambiții și mai mari, ci o relaxare plăcută care a avut ca efect eliminarea jucătoarei din București în runda inauguraă a următoarelor patru turnee la care a luat parte: Olimpiada de la Rio, Cincinnati, New Haven și US Open. Învingătoarele sale s-au numit Nao Hibino, Johanna Larsson, Caroline Garcia și Țurenko, adversare mai slab clasate decât Begu.

Acest lucru confirmă că tenisul din ziua de azi este unul extrem de competitiv, iar faptul că te afli în apropiere de Top 20 nu te scutește de muncă asiduă și de concentrare maximă pentru a câștiga fiecare meci. Desigur, amatorii de pariuri sportive ar fi bucuroși să existe meciuri de genul celui jucat de Halep contra lui Kirsten Flipkens și despre care puteți afla mai multe amănunte aici, dar nu se întâmplă prea des acest scenariu.

Frustrarea acumulată după eliminările de la ultimele turnee ar putea fi combustibilul de care Begu are nevoie pentru a se redescoperi. Este clar că dorința sa de a pătrunde în elita mondială nu este doar la nivel declarativ, dar pentru a o transforma în realitate, Irina trebuie să accepte că fiecare zi în circuitul WTA este o provocare căreia trebuie să-i facă față prin orice mijloace.

Foto: www.flickr.com

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.