JSport.ro

Pariam de mai bine de 7 ani de zile atunci când mi-am dat seama că trebuie să fie o cale mai bună de a câștiga biletul zilei la pariuri sportive. Mă obișnuisem să pierd săptămânal cel puțin un bilet din cauza unui singur pronostic greșit și eram mereu frustrat pentru că aveam impresia că totul este împotriva mea: casa de pariuri, fundașul și portarul care au greșit la gol, arbitrul, mafia pariurilor și așa mai departe.

Câștigam cel mult două bilete pe lună, dar îmi plăcea să mă mint singur și să cred că sunt pe aproape pe zero cu cheltuielile, adică pretindeam că nu pierd decât foarte puțini bani cu această ocupație, însă realitatea era cu totul alta. Odată ce m-am hotărât să-mi contabilizez pariurile, la sfârșit de lună am ajuns la o concluzie alarmantă: pe lângă faptul că nu eram deloc profitabil, ci mai degrabă catastrofal din punct de vedere contabil, îmi făceam și foarte mulți nervi, în loc să mă distrez și să mă bucur de acest hobby.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Următorul pas a fost unul cât se poate de logic și de bun simț: Am deschis internetul și am început să caut informații despre cum pariază cei mai buni pariori biletul zilei. Înainte de a face acest lucru aveam impresia că le știu pe toate, însă foarte rapid am descoperit foarte multe lucruri simple care mi-au schimbat complet optica.

Analizând biletu zilei la fotbal de pe site-ul unei comunități de pariori, mi-am dat seama rapid cum pariază cei buni, asta după ce am răsfoit numeroase ghiduri cu sfaturi și indicații. În același timp, mi-am dat seama că felul în care jucam eu era aproape identic cu cel al numeroșilor pariori care nu ajung niciodată să aibă succes dacă trag linie după câteva luni de joc.

Partea bună este că am ajuns la aceste informații și am avut răbdarea și disciplina necesară să pun în practică noile descoperiri. De atunci, de la o săptămână la alta am început să devin mai bun, mai stăpân pe șansele mele de câștig și să sper că voi deveni un parior iscusit într-o bună zi. De atunci, câștig mult mai des biletul zilei și chiar dacă mai prind perioade proaste, una peste alta, dacă trag linie la sfârșit de an sunt mulțumit de faptul că nu pierd bani, ci câștig, chiar dacă nu sunt sume cu care să-mi cumpăr un Lamborghini Urus.

Să vă spun câte ceva despre ce am schimbat la stilul meu de joc…

În loc să caut 10 pronosticuri cu cote de 1.10 pentru a ajunge la o cotă totală de 1.95, prefer să joc două cote de 1.60 (de regulă pe echipe care joacă acasă, sau șansă dublă în deplasare), care mă propulsează direct la 2.56. Pe același principiu, decât să aleg 7-8 meciuri la care să pun pronosticul de gol marcat, mai bine pariez că se marchează peste 1.5 sau 2.5 goluri în 2 partide.

Totodată, am renunțat la biletele fanteziste, pentru că efectiv nu făceam altceva decât să cotizez la casele de pariuri. Mulți pariori nu câștigă nici măcar odată în viață un bilet de cotă 200, iar dacă reușesc să câștige, oricum nu vor trece pe plus, pentru că au pierdut poate câteva mii de bilete înainte de a atinge un astfel de câștig. Din start, nu am mai jucat bilete cu cote mai mari de 10, iar apoi am încercat să nu depășesc cota de 5.50. Imediat am început să câștig mai des jucând astfel și sentimentul a fost, pur și simplu incredibil!

Cotele sunt până la urmă subiective, însă și mai important este felul în care alegem pronosticurile pe care le jucăm. Eu mi-am făcut o rutină de analizare a partidelor, lucru care m-a ajutat enorm.

Practic, ceea ce fac este să studiez statistici detaliate, urmărind momentele în care echipele marchează sau primesc goluri, agresivitatea jucătorilor, maniera de arbitraj a principalului delegat, condițiile meteo (să nu fie ceva anormal sau foarte diferit pentru una dintre echipe sau chiar pentru ambele) și altele. În același timp, răsfoiesc și site-urile echipelor și paginile lor dedicate de pe rețetele de socializare (unde există așa ceva).

Nu în ultimul rând, intru și caut și avancronici de la alți pariori pentru a mă asigura că nu-mi scapă nici un detaliu. În final, încerc să rămân detașat și să analizez atât punctele forte, cât și minusurile, iar apoi iau o decizie dacă am un motiv întemeiat să pariez, altfel, pur și simplu spun pas!

În mare parte, faptul că joc aceeași miză de fiecare dată pe bilet m-a ajutat să depind de propria analiză și nu de șansă. Nu-mi bat capul cu strategii de money management complexe, ci pariez 2.5% din bugetul meu inițial pe fiecare bilet. Cam astea ar fi secretele… baftă și inspirație în alegerea ponturilor câștigătoare!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.