JSport.ro

Mulți pariori se plâng că în România nu pot trece la nivelul de profesionist pentru că operatorii licențiați în țara noastră îi limitează pe cei care au câștiguri mari.

Pe forumurile comunităților de pariori online poți găsi mesajele nemulțumiților, care, evident, prezintă doar versiunea proprie, gen „eu nu am făcut nimic rău, dar m-am trezit cu contul limitat (sau chiar blocat)”. Ei se împart în trei categorii:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea
  1. Cei care nu spun adevărul, adică încalcă cu bună știință regulamentul acceptat la înregistrarea pe platformă;
  2. Cei care nu au dreptate, chiar dacă nu mint, adică nu își dau seama că încalcă regulamentul;
  3. Cei nevinovați, cei care nici măcar nu încalcă regulamentul, dar intră de pe un IP comun cu pariori care au încălcat regulamentul.

Ți se poate întâmpla și ție să „te trezești” cu contul limitat în cazul în care înregistrezi câștiguri constante, pe care apuci să le retragi. Potrivit celor care scriu despre agențiile de pariuri sportive online, se întâmplă rar ca operatorii să limiteze un cont doar pentru că jucătorul are succes. Totuși, ca să reduci riscul, sfatul lor este să eviți să retragi sume mari dintr-o dată. Sunt recomandate retragerile mai mici, chiar dacă sunt mai dese.

Câteva sfaturi de la experți

Un alt sfat de urmat este să eviți să pariezi mize cu zecimale, dacă în cont ai sumă întreagă. Concret, dacă banca ta este de 100 de lei, reprezentanții operatorului consideră că este ciudat să pariezi 23,56 de lei. De ce? Pentru că asemenea sume sunt jucate, de obicei, de cei care practică „arbitrage” (sure bets). A face „arbitrage” înseamnă a paria pe toate opțiunile unei piețe de pariere, la operatori diferiți, astfel încât să ai profit indiferent de ce s-ar întâmpla în acel meci, pe respectiva piață. Formula de calcul întoarce mize cu zecimale.

De asemenea, dacă pariezi sume mari pe meciuri din „lumea a treia” a fotbalului, despre care există foarte puține informații. De exemplu, dacă ești din România și mizezi 1.000 de lei pe un meci din liga a 2-a vietnameză, activitatea sa este considerată suspectă de operator. Vei fi monitorizat și nu este exclus să ai probleme în cazul în care un alt pariu va părea „dubios”.

Un alt sfat este să eviți să te loghezi în contul de pariuri de la un calculator conectat în rețea cu alte computere care „ies” pe Internet prin același ip. Dacă unul dintre acele calculatoare este folosit cu un parior etichetat drept periculos, poți fi confundat cu acel parior. Cu atât mai mult, acest pericol poate apărea dacă un alt parior folosește același calculator ca și tine.

Evită practicile necinstite

Am prezentat, mai sus, situații în care poți fi limitat fără să încalci regulamentul. Este inutil de spus că nu trebuie să faci „arbitrage”, pentru că angajații operatorilor au softuri speciale prin care îi depistează pe pariorii care practică această strategie.

Este de la sine înțeles și că nu e în regulă să încerci să profiți de greșelile operatorului. De exemplu, la un meci Anderlecht vs Genk, cota pentru un pariu pe selecția „sub 4,5 goluri până la pauză” era 10.00 la o casă de pariuri online foarte cunoscută. Evident, era vorba de o greșeală. Un parior de „rea credință” ar fi mizat o sumă mare pe selecția respectivă, apoi ar fi făcut scandal când operatorul i-ar fi retras câștigul din cont. Au fost și situații în care o cotă de 1.60, de exemplu, a fost afișată 160 de site-urile agențiilor de pariuri online.

O altă practică necinstită este să încerci să profiți de marja de timp dintre producerea unui eveniment și momentul în care operatorul află de acel eveniment și blochează cotele. Teoretic, acest lucru poate fi realizat de un parior care este pe stadion și care plasează pariul imediat după ce se înscrie, sau când un fotbalist este în poziție din care are șanse foarte mari de a marca. După un prim pariu câștigat în acest fel, mai ales dacă suma mizată este mare, pariorul este monitorizat. În cazul în care „norocul” devine obișnuință, contul este limitat.

Ideea este să citești cu atenție termenii și condițiile atunci când îți deschizi cont la o casă de pariuri online. Cu cât agenția are mai mulți clienți, cu atât te va limita mai greu. Din câte știu eu, singura agenție la care nu există pericolul de a avea miza limitată este cea care are și platformă de Betting Exchange; gășești mai multe detalii aici: https://pariurix.com/agentii/recenzii/betfair.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.