JSport.ro

Pauza de iarnă, pe care o iau mai toate campionatele europene, poate reprezenta o perioadă dificilă pentru cei obișnuiți să parieze în fiecare zi. În lipsa unei oferte bogate în meciuri oficiale, pariorii au la dispoziție meciuri amicale pe care, de multe ori, „nu știu de unde să le apuce”.

Partidele de verificare din această perioadă pot fi periculoase pentru bugetul de pariuri, pentru că au un grad ridicat de imprevizibil. În același timp, poți face și un profit bunicel, dacă ești bine informat și cunoști obiectivele cu care intră pe teren fiecare dintre combatante, dacă știi motivația.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Iarna se fac mai puține transferuri

În mod normal, amicalele jucate de formațiile românești în pauza de iarnă sunt mai puțin periculoase decât cele din inter sezon. Spun asta bazându-mă pe faptul că echipele sunt deja formate și ne putem raporta și la evoluțiile din prima parte a campionatului. Se fac transferuri mai puține, iar obiectivul antrenorilor este clar: să-i integreze pe noii veniți. Cum perioada până la reluarea campionatului este foarte scurtă, în general tehnicienii nu își permit prea multe experimente și folosesc un prim „unsprezece” apropiat de cel standard, în care își fac loc 2-3 jucători noi.

Dacă urmărești site-urile de sport și paginile de web ale cluburilor, având deja informațiile de background, îți dai seama cu ce gând intră pe teren o echipă românească în fiecare meci din această iarnă. Analiza este completată cu informații despre adversar, pe care le poți găsi pe site-urile din țara de proveniență. Nu contează că nu știi limba poloneză, de exemplu. Există Google translate. Înțelegi ce e de înțeles și, în plus, te mai și distrezi cum este formulată traducerea.

Dinamo, un caz special

Dacă arunci o privire pe programul meciurilor de verificare pe care le joacă Viitorul, observi că echipa lui Gică Hagi are programate câte două amicale într-o zi. Așadar, Hagi nu pune niciun preț pe rezultat. Este clar că vrea să vadă doar cum se mișcă jucătorii tineri pe care îi are la dispoziție, în special copiii pe care i-a luat la prima echipă pentru cantonament.

O situație specială este cea a lui Dinamo. Mircea Rednic a dat afară 14 jucători de la prima echipă, dintre care cinci titulari. Au venit alți fotbaliști – mai toți necunoscuți – și vor fi schimbări majore la nivelul primului „unsprezece”. Este foarte riscant să pariezi pe amicalele „câinilor”, pentru că folosesc o formație pe care nu o cunoști deloc. Acesta este „terenul minat” la care mă refeream în titlu.

Nu juca mize mari

Poți paria și pe un amical între două echipe din străinătate. Din fericire, sunt zeci de astfel de întâlniri în fiecare zi. Găsești ponturi pe site-uri din afară sau pe PariuriX.com, site-ul comunității pariorilor online din România, dar te sfătuiesc să nu joci mize prea mari. Partidele de verificare intercluburi sunt diferite de cele între echipele naționale, în care reprezentativa unei țări trebuie să își respecte blazonul. O înfrângere rușinoasă într-un amical la nivel de club se uită repede, nu contează foarte mult. La nivel de națională, chiar și rezultatele din amicale au importanță în clasamentul coeficienților.

O altă „problemă” cu meciurile amicale este că ai mai puține opțiuni de pariere decât la meciurile oficiale. În cazul multor partide de verificare poți juca numai 1, X sau 2. Asemenea întâlniri sunt de evitat, dacă nu ai informații cheie despre respectiva partidă. De fapt, totul se reduce la ce știi despre întâlnirea amicală. Așa cum am spus, dacă ai informații suficiente pentru o analiză amănunțită, meciurile amicale îți pot aduce profit. Dacă nu știi mare lucru despre intențiile celor două combatante și joci doar de dragul de a juca, ai nevoie de mult noroc pentru a trece cu bine de perioada de pauză competițională.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.