JSport.ro

Pentru a deveni un pariori de succes nu trebuie doar să înțelegeți foarte bine modul de calculare a cotelor, ci și modul de funcționare a piețelor de pariuri și al caselor de pariuri.

Bineînțeles, casele de pariuri se ocupă de stabilirea cotelor și de stabilirea prețurilor oferite pentru anumite evenimente de pariuri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Când vă uitați la cotele oferite de diverse case de pariuri (Unibet, Betano etc.), trebuie să înțelegeți că nu există nicio platforma de schimb și nici persoane care le folosesc și le stabilesc.

Adevărul este că diferite case de pariuri online sunt folosite drept ghid de piață pentru cei activi  pe bursele de pariuri, iar casele de pariuri creează și publică cotele cu săptămâni înainte de evenimentele în cauză (uneori chiar luni) și, cu siguranță, cu mult înainte de deschiderea piețelor pentru tranzacționare.

Dacă ați calculat cotele, ați observat că ofertele de la casele de pariuri nu sunt apropiate de valorile matematice reale (valorile așteptate statistic).

Doar ocazional (probabil în mai puțin de jumătate din cazuri) casele de pariuri oferă cote apropiate de așteptările statistice ale evenimentului pe care se pariază. Cu toate acestea, în marea majoritate a pariurilor, cotele sunt fie considerabil mai mari decât cele așteptate sau mult mai mici.

De ce se întâmplă acest lucru?

Trebuie să înțelegeți că diferitele case de pariuri nu intenționează cu adevărat să ofere o predicție corectă a rezultatului. Dacă faceți o analiză statistică, faceți și un calcul simplu pentru orice ligă, la alegere. Pur și simplu transformați cotele de pariuri în probabilități și le comparați cu distribuția efectivă a rezultatelor.

Casele de pariuri au foarte mulți ani vechime. Scopul lor principal este, desigur, de a face  profit. Ele își protejează cotele pentru a se asigura că au loc acțiuni suficiente de ambele părți ale unui pariu online.

Dacă cotele caselor de pariuri nu sunt în acord cu opinia publică, atunci o sumă disproporționat de mare va fi plasată pe o singură parte a unui pariu. Acesta ar fi un pariu pentru casa de pariuri. Cu toate acestea, casele de pariuri nu fac afaceri pentru a specula un rezultat.

Rolul casei de pariuri este, strict vorbind, mai degrabă de intermediar, similar unui broker. Ele iau bani de la diverse persoane pe diverse rezultate și, după terminarea pariului, plătesc câștigătorii.

În schimbul acestui serviciu, casele de pariuri percep o “taxă” cunoscută sub numele de “overround” (marjă de profit).

Prioritatea casei de pariuri este echilibrarea cotelor

Cu cât se apropie începerea jocului, cu atât cotele devin mai “fluide”, deoarece informații importante, cum ar fi știri despre echipă, devin publice, iar acest lucru are un efect negativ asupra faptului că opiniile pariorilor sunt confirmate sau schimbate pe baza rezultatul meciului în cauză. Astfel, cotele tind să se schimbe mai mult pe măsură ce începutul meciului se apropie și tot mai mulți bani se investesc în pariuri.

Amintiți-vă mereu

Casele de pariuri stabilesc cote bazate pe un amestec de probabilități statistice și pe opinia publică. Casele de pariuri nu speculează (pariază). Prioritatea lor este echilibrarea cotelor.

Într-o lume ideală, casele de pariuri ar dori să vadă aceeași sumă de bani (risc) pe ambele părți ale rezultatului unui pariu. Cu toate acestea, acest lucru este imposibil în lumea jocurilor de noroc, iar firmele sunt rareori capabile să își egalizeze nivelul de risc pe ambele părți.

Prin urmare, veți vedea adesea o casă de pariuri ajustând cotele pentru un eveniment, de-a lungul timpului. Această fluiditate are drept scop obținerea unei linii de plată acceptabile pe ambele părți ale rezultatului pariului.

Rețineți! Deoarece rar este posibil să se “egaleze” riscul de ambele părți, casele de pariuri caută un nivel “acceptabil” de risc. Acesta sunt singurul risc asumat de casele de pariuri.

Cum își gestionează riscul?

Cu siguranță ați observat că există o mulțime de oferte ale caselor de pariuri. În felul acesta, ele vor să-și atragă clienții. Acestea sunt pariurile datorită cărora speră să obțină cele mai mari profituri. Casele de pariuri aplică tot felul de trucuri de marketing pentru a orienta pariorul în direcția cea mai profitabilă pentru ei, dar nu pentru pariori.

Cotele de pariuri nu urmăresc niciodată să prezică rezultatul unui meci cu cea mai mare acuratețe (deci probabilitățile calculate ale cotelor “reale” adesea nu se potrivesc cu cotele de pariuri oferite pe piață). Scopul principal al caselor de pariuri este de a echilibra cotele ținând cont de opinia publică.

Aceasta este cheia succesului caselor de pariuri. Aceasta este cheia succesului în pariurile sportive.

Desigur, fiecare sport este diferit, dar în cele din urmă metodele de pariuri sunt întotdeauna aceleași. Casele de pariuri fac bani cu aceleași metode, indiferent de sport sau alt tip de eveniment de pariere.

Cotele lor nu sunt perfecte. Nu au o minge de cristal. Casele de pariuri au un plan de afaceri! Mantra caselor de pariuri este foarte simplă:

Calculați șansele statistice ale meciurilor pentru un weekend și stabiliți cotele luând în considerare probabilitățile și opinia publică. Strângeți destui bani pentru a achita pariurile pierdute. Păstrați profitul.

Intrați pe 10pariuri.ro și biletu-zilei.com pentru a urmări propunerile de ponturi pariuri, citi biletul zilei, afla informații despre casele de pariuri la care este bine să pariați. De asemenea, aici puteți descoperi în ce cazinouri online puteți juca păcănele online.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.