JSport.ro

1Mai multe fotografii ce reprezintă mii de sibieni înghesuindu-se în tribunele stadionului Municipal din parcul Sub Arini au fost postate de Dumitru Chiseliță pe grupul de facebook Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken. Gradenele cochetului stadion la acea vreme nu s-au umplut cu suporteri ai Interului sau ai Șoimilor ci cu ocazia Zilei Naționale a fostei Republici Socialiste România, 23 august.

Fotografia este datată cu anul 1987, an în care 23 august a picat duminica, astfel că manifestațiile au fost organizate vineri, o zi de muncă. Principalele stadioane ale municipiilor erau des folosite pentru astfel de evenimente organizate de Partidul Comunist Român iar umplerea lor se făcea cu ușurință cu muncitorii marilor fabrici din orașe.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Imaginile sunt însoțite de următoarea descriere: ”23 August 1987 sau 1988. Aniversarea Revolutiei de Eliberare Sociala si Nationala, Antifascista si Antiimperialista. De fapt imaginile sunt de pe 21 august, ca 23 pica duminica si comunistii sibieni au decis ca sa “o sarbatorim prin munca”. Nu munca lor, ci a noastra…”

 

2

31

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.