JSport.ro

dsc_0537Stadionul Municipal din Sibiu a găzduit sâmbătă, după 25 de ani de pauză, o nouă competiție de rugby. Este vorba de Trofeul ”Șoimii”, a treia etapă a Campionatului Regional de Minirugby Transilvania. În acest an se joacă patru etape din tur iar ultima va fi în 3 decembrie la Cluj-Napoca.

Sute de micuți s-au întrecut la cele două categorii, U8, U10 și U12, pe trei terenuri amenajate pe gazonul principal al stadionului Municipal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La categoria U10, Warriors Timișoara a învins în finală CS Florin Popovici Baia Mare cu 25-5, a treia finală din trei etape disputate. CSM Sibiu s-a bătut cu CSM Câmpia Turzii pentru locul 3 al podiumului dar rezultatul final a fost 0-0. Cum timpul per turneu alocat jucătorilor (din motive de siguranță) s-a terminat la sfârșitul timpului regulamentar de joc, ambele echipe au primit locul 3. În meciul pentru locuri 5-6, Șoimii Câmpia Turzii – Viitorul Cluj 5-0.

La categoria sub 12 ani, locul 1 a fost obținut de același club, Warriors Timișoara urmată de Arsenal Mihai Viteazu și CSM Câmpia Turzii. Pe locul 4 s-a situat CSȘ Șoimii Sibiu.

La U8 nu au fost finale, s-a jucat fiecare cu fiecare, chiar amestecați. Cei mici s-au bucurat efectiv de joc, în doua partide 5×5, în care fiecare jucător a încercat să dea ce a avut mai bun.

dsc_0514Horia Stoica: ”Ne-am descurcat foarte bine în apărare, am primit un singur eseu în meciurile cu cele două finaliste”

Horia Stoica, antrenor CSM Sibiu, s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale: “Am jucat mai bine decât în turneele precedente. Totuși, se pare că avem un complex cu cele două finaliste, Baia Mare și Timișoara. În apărare ne-am descurcat foarte bine, primind un singur eseu în cele două meciuri jucate cu celelalte oponente. Atacul nu se ridică la înălțimea apărării, dar deocamdată nu ne concentrăm pe acest aspect, învățăm gesturile tehnice individuale unul cate unul”.

”A fost un turneu bun, așteptăm să închidem anul și turul și apoi vedem unde suntem și ce mai avem de făcut pentru a pregăti returul și Campionatul Național. Felicitări copiilor pentru dăruire și mulțumiri părinților pentru susținere! Deocamdată avem cea mai frumoasă galerie din circuit!”, a mai precizat antrenorul sibian.

Gheorghe Sabău: ”Organizarea a fost lăudabilă, la înălțime”

Și site-ul Federației Române de Rugby a punctat despre competiția de la Sibiu: ”Rugby-ul juvenil a pus stăpanire peste Sibiu, după o lungă absență. Efortul în organizare a fost unul lăudabil, la înălțime, iar la final, organizatorii alături de FRR au oferit tuturor participanților recompense pe măsură: cupe, diplome, materiale sportive, dulciuri, pizza și alte bunătăți. Mulțumiri și felicitări în același timp tuturor participanților și sperăm să ne revedem cu bine la ultima etapă a turului”, a declarat Gheorghe Sabău, Director de Dezvoltare Transilvania Nord.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.