JSport.ro

Am găsit pe un site de pariuri sportive online un articol scris dintr-o perspectivă diferită. Nu era de genul: uite cum poți să câștigi mulți la pariuri folosind aceste strategii, ci explica în ce mod chiar și strategiile dovedite câștigătoare în unele cazuri te pot face să pierzi bani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Se pleacă de la ideea că fiecare strategie funcționează în funcție de un anumit stil de joc. Dacă ar exista una general valabilă, care să garanteze venituri constante, atunci bookmakerii ar da faliment. Unele strategii foarte populare sunt ineficiente pe termen lung. Cea mai „păcătoasă” este cea cunoscută sub numele de „Easy Money”, în care pariezi tot bugetul pe un meci considerat „sigur”.

Easy Money? Mai degrabă faliment

Principiul este foarte simplu: pariezi 100 de lei pe cotă 1.20 și ai profit 20 de lei. Pariezi apoi 120 pe 1.20 și câștigi 144, pe care îi joci, de asemenea, pe o cotă mică. Problema e că surprize apar tot timpul în sport, mai ales în fotbal, domeniul preferat de majoritatea covârșitoare a pariorilor. Dacă ai noroc, se poate să câștigi 3-4 pariuri la rând cu această strategie, dar „ulciorul” nu duce de multe ori la apă. Pe termen lung, ba chiar mediu, vei pierde toți banii câștigați.

Casele de pariuri induc în eroare prin cote

Mai puțin periculoasă, la prima vedere, este strategia Kelly, prin care calculezi miza în funcție de cotă. Principiile managementului banilor se bazează pe această practică și este absolut ok să te raportezi la cote, însă trebuie să fii atent la următorul aspect: casele de pariuri obișnuiesc să afișeze cote și „la derută”, care nu respectă probabilitatea reală de a se concretiza un pronostic. Pentru a evita această capcană, este bine să pui la punct propriul algoritm prin care să calculezi cotele. Un asemenea algoritm se verifică într-un interval mai lung de timp, dar, o dată găsit, te va ajuta să câștigi bani din pariuri online.

Strategii care necesită o bancă solidă

O altă strategie foarte populară în rândul pariorilor este Martingale, prin care îți dublezi banii la fiecare pariu. Dacă îți ies două din trei pariuri cu mize egale pe cotă 2.00, ești în câștig. Dacă iese doar unul, pierzi doar o miză, iar dacă toate trei sunt câștigătoare înseamnă că poți pune alte trei pariuri doar din câștig. Pare un plan bun pentru cei care se pricep la sportul pe care pariază. În cazul în care joci bilet multiplu, o cotă finală 2.00 se obține din două selecții cu cota 1.45 fiecare. Sau din 1.30 înmulțit cu 1.60. Sunt cote la îndemână, în special în zilele în care oferta este generoasă. Riscul este reprezentat de incapacitatea de a susține o serie mai lungă de pariuri necâștigătoare. Mai ales la început, dacă nu ai o bancă mare, 5-6 bilete care nu ies te doboară.

Același pericol există și atunci când joci pe remize și dublezi miza după fiecare pariu pierdut. Am un amic care a vrut să aplice această strategie pe o echipă care în sezonul anterior făcuse cele mai multe egaluri din respectiva ligă. A trebuit să „se recunoască” ruinat după 7 etape în care respectiva echipă nu a făcut niciun egal. Am continuat să îi urmărim rezultatele. Prima remiză a venit în etapa a 12-a… Dacă nu ai o bancă solidă, este bine să nu abordezi nici strategia Fibonacci, în care miza după fiecare pariu necâștigător crește conform cifrelor șirului lui Fibonacci (1, 1+1=2, 2+1=3, 3+2=5, 5+4= 9 ș.a.m.d.)

Mai bine joacă la ruletă!

Mai sunt și alte strategii evident de evitat, precum aceea de a paria numai pe favorite. Cum cotele pe favorite sunt mici, discuția este cea despre strategia Easy Money. Trebuie să riști mulți bani pentru a avea un profit bun. Nu mai vorbesc despre strategia prin care pariezi pe echipele care poartă echipament de o anumită culoare (de obicei roșu, pentru că, statistic, echipele în roșu câștigă mai des). Este o copilărie. Mai bine joci la ruletă.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.