JSport.ro

Oricine joacă de câțiva ani la pariuri sportive o să-ți spună din start că nu există meciuri sigure 100%. Cei care pretind pe Internet că știu de blaturi și cer bani ca să împărtășească informația sunt doar niște… glumeți. Termenul este altul, dar nu vreau să folosesc cuvinte ofensatoare.

Atenție! Dacă nu există meciuri sigure nu înseamnă că nu există nici pariuri sigure. Oricare ar fi rezultatul unui eveniment sportiv, există o cale să ieși pe profit. Strategia se numește Sure Bets sau, mai pe românește, Metoda Arbitrage. Ea presupune pariuri pe toate rezultatele posibile ale unui meci, la mai multe case de pariuri online, pe cele mai bune cote.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ideea este foarte simplă

Tehnica este mai simplu de folosit atunci când pariul are doar două opțiuni, de exemplu Peste/Sub goluri marcate. Cele mai potrivite meciuri sunt cele în care există diferențe semnificative de cote pentru același meci la agenții diferite.

De exemplu, în cazul partidei Astra Giurgiu – FC Botoșani, la o casă de pariuri avem 1.30 pentru peste 1,5 goluri marcate în meci și 3.50 pentru sub 1,5 goluri marcate, iar la o altă agenție avem 1.50 și, respectiv, 2.60.

Cu cât este mai mare cota pentru „peste”, cu atât crește cea pentru „sub” și invers. Metoda Arbitrage înseamnă să fixăm câștigul pe care ni-l dorim. Să spunem că în acest caz ne propunem un câștig de 500 de lei. Împărțim această sumă la cea mai mare cotă pentru „peste” și la cea mai mare cotă pentru „sub”, adică:

500/1.50 = 333,3 lei

500/3.50 = 142,8 lei

Așadar, pentru a obține un câștig de 100 de lei indiferent că se înscriu peste sau sub 1,5 goluri, trebuie să pariezi 333,3 + 142,8 =  476,1 lei. Profitul va fi 500 – 476,1 = 23,9 lei. Poți găsi pe Internet și un calculator de Sure Bets, dar acest instrument nu te scutește să cauți meciurile cu cele mai mari variații de cote. Pentru pariorii români este ceva mai dificil, pentru că nu există un site pe care să fie comparate ofertele tuturor agențiilor de pe piața de aici. Site-urile internaționale de acest gen evidențiază cele mai mari cote de la zeci, poate sute de agenții de pariuri, însă le poți număra pe degetele de la o singură mână pe cele la care putem paria și noi.

Calculul pentru trei opțiuni de pariere

Căutarea este și mai dificilă atunci când joci pe trei opțiuni de pariere, cum ar fi 1 X 2. Tehnica este, însă, aceeași, cu mențiunea că trebuie să depistezi meciuri echilibrate: găsești trei agenții care oferă cea mai mare cotă pentru 1, cea mai mare cotă pentru X și, respectiv, cea mai mare cotă pentru victoria oaspeților. Să spunem că acest cote sunt 2.44, 3.60 și 3.75. Ne propunem tot un câștig de 500 de lei. Împărțim această sumă la cote și aflăm ce miză să punem pe fiecare semn în parte pentru a avea profit indiferent de rezultatul meciului:

500/2.44 = 204,9

500/3.60 = 138,8

500/3.75 = 133,3

Ca să câștigăm orice ar fi, trebuie să jucăm 204,9 + 138,8 + 133,3 = 477 de lei. Profitul va fi de 500 – 477 = 23 de lei. Este o diferență între „profitul ar fi” și „profitul va fi”, nu? Sure bets oferă siguranța câștigului. Cineva poate întreba de ce nu recurg toți pariorii la această metodă, din moment ce nu au cum să piardă. Faci un credit la bancă și înmulțești banii. Simplu! Sau poate că nu e chiar atât de simplu.

În primul rând, din cauza faptului că practica este interzisă de casele de pariuri. Operatorii de jocuri de noroc au o bază de date comună, în care pot vedea tot ce joacă un parior identificat peste tot cu același CNP. Este simplu de remarcat dacă o persoană aplică în mod repetat metoda Arbitrage, iar acea persoană va fi blocată.

Pot apărea surprize neplăcute

De asemenea, este posibil ca una dintre agențiile de pariuri online să limiteze contul dacă observă o activitate suspectă, caz în care nu se mai poate respecta aritmetica mizelor. Sunt riscuri pe care ți le asumi pentru profituri destul de mici în comparație cu bugetul rulat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.