JSport.ro

Până în data de 25 mai 2017 pariorii sibieni care au retras bani de la pariuri online în 2016 trebuie să depună declarația nr. 200 la ANAF, în care vor trece în mod obligatoriu toate retragerile efectuate din conturile deschise la casele de pariuri online licențiate în România. Vestea bună este că nu toți cei care au jucat pariuri, poker, bingo sau alte jocuri de cazinou online trebuie să plătească impozit și că oricum, marea majoritate a pariorilor nu vor plăti mai mult de 1% impozit pe acest tip de venituri.

Cine este dator să plătească impozit la pariuri online?

La pariuri online, câștigurile sunt considerate retragerile pe care jucătorii le efectuează și în consecință, numai acestea sunt impozitate. Astfel, pasionații de jocuri de noroc care pariază pe internet nu plătesc nici taxe la depunerea biletelor și nici la câștigarea acestora, ci numai în momentul în care retrag.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cei care au retras bani în intervalul 01.01.2016 – 31.12.2016 au de declarat aceste venituri în 2017, iar cei care au efectuat retrageri în 2017, urmează să treacă aceste venituri în declarația care se va depune în 2018. Când ai de plătit impozit și când nu:

  • Ai depus 100 RON și i-ai pierdut. Nu trebuie să declari nimic.
  • Ai depus 500 RON și acum ai în cont 5.000 RON. Nu trebuie să depui declarația.
  • Ai depus 300 RON și ai retras 25 RON. Trebuie să declari cei 25 RON retrași.

Este limpede faptul că nu contează dacă pariorul a realizat profit sau dacă a rulat mai mult sau mai puțin în ceea ce privește declararea impozitului. Nici metoda de plată aleasă la retragere nu este un criteriu de impozitare: chiar dacă retragi cash din agenții, prin card sau cont bancar, prin Neteller sau Skrill, va trebui să declari și să plătești impozit pentru fiecare retragere.

Cum faci să plătești cât mai puțin dacă ai de plată ceva?

Retragerile de la pariuri online sunt impozitate în mod individual și se supun unor praguri. Se percepe impozit 1% din suma retrasă până la 66.750 RON. Dacă suma retrasă depășește 66.750 RON, diferența se impozitează cu 16%, până la 445.000 RON. Ceea ce depășește 445.000 RON (dacă este cazul) se impozitează cu 25%.

Astfel, oricât de mulți bani vrei să retragi, pentru a plăti numai 1% impozit este suficient să împarți suma în mai multe retrageri care să nu depășească 66.750 RON.

Totuși, dacă vrei să eviți plata impozitului, nu mai retrage bani de la pariuri decât dacă ai un motiv adevărat pentru a face acest lucru. Banii tăi sunt în siguranță în contul de la pariuri online și dacă ai nevoie urgentă de ei, îi poți avea oricând pe card sau în contul bancar în câteva ore sau zile.

ACCESEAZĂ ACEST GHID CARE TE ÎNVAȚĂ SĂ COMPLETEZI ȘI SĂ DEPUI ÎN MOD CORECT DECLARAȚIA 200 LA ANAF!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.