JSport.ro

Află tot ce trebuie să știi despre Betting Exchange și cum te poți folosi de platforma oferită de Betfair pentru a te pune în locul caselor de pariuri, făcând tu însuți cotele!

Chiar dacă nu ai folosit niciodată o astfel de platformă, dacă ești pasionat de pariuri, cu siguranță ai auzit de termenul Betting Exchange, și respectiv de operatorul care deține unica platformă de gen licențiată la noi în țară, și anume Betfair.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ce este Betting Exchange?

Termenul de Betting Exchange poate fi tradus în limba română sub mai multe forme: bursă de pariuri, schimb de pariuri sau pariuri în contrapartidă. Betting Exchange este numele platformelor pe care anumiți operatori organizează pariuri între jucători. Cu alte cuvinte, casa de pariuri nu mai este în concurență cu utilizatorii, ci câștigă  de pe urma organizării pariurilor, la fel ca și în cazul camerelor de poker online. Practic, pe orice platformă de Betting Exchange, pariurile sunt plasate exclusiv între utilizatori și casa de pariuri are numai rolul de organizator și de arbitru.

Cum se realizează un pariu pe o platformă de Betting Exchange?

Fiecare pariu are două opțiuni: Back (Pro), a cărui casetă are fundal albastru și Lay (Contra), a cărui casetă este roz. Pentru a explica mai bine acest procedeu vom lua un exemplu. Să zicem că avem un meci între Simona Halep și Serena Williams.

Pentru ca un pariu pe câștigătoarea partidei să fie stabilit, este nevoie ca un utilizator (A) să parieze pe victoria româncei și ca un alt utilizator (B) să parieze contrariul. Totodată, pentru ca pariurile să fie definitivate, este nevoie ca utilizator A și utilizatorul B să accepte cota oferită de primul dintre cei doi care a plasat propunerea. Deși în primă fază o astfel de condiție pare să fie destul de complicată, dacă ne gândim că avem milioane de utilizatori activi pe platforma de Betting Exchange de la Betfair, lucrurile se simplifică imediat.

Pentru a înțelege mai bine semnificația pariurilor Back și Lay, este suficient să pui un DA la finele argumentului din pariul Pro, cum ar fi: „Victorie Serena Williams – DA” sau NU, la sfârșitul argumentului din pariul Contra, ca de exemplu: „Victorie Serena Williams – NU”.

Cum te pui în locul casei de pariuri pe platforma de Betting Exchange?

Dacă vei intra în secțiunea Exchange de pe Betfair și vei inspecta câteva partide, poate că îți vei da seama că dacă vrei să joci un pariu de tip șansă dublă la fotbal, este suficient să te folosești de opțiunea Lay (Contra). Într-un meci FCSB vs. Dinamo, dacă vrei să joci X2, poți paria Lay pe FCSB, care se traduce prin „Victorie FCSB – NU”, care înseamnă practic X2. De altfel, în trecut nici nu exista tipul de pariu șansă dublă la fotbal pentru că cele mai bune cote se ofereau în linia de 1X2 și o astfel de opțiune nu prea își avea rostul.

În bursa de pariuri vei vedea că pentru partidele din ofertă există cote și sume de bani puse la bătaie pentru majoritatea opțiunilor disponibile. Totuși, tu nu ești obligat neapărat să alegi ceva ceea ce a fost oferit deja, ci poți cere o cotă mai avantajoasă pentru tine, atât în ceea ce privește opțiunea Pro, cât și în secțiunea Contra. Apoi, dacă un alt parior va fi de acord cu oferta ta, pariul va fi definitivat și tu vei fi notificat cu privire la acest lucru. Dacă nu se găsește însă nici un alt utilizator care să-ți accepte oferta în timp util (parțial sau total, adică pe suma întreagă sau măcar pe o parte din aceasta), până la începerea partidei, suma respectivă îți va fi restituită în cont. De asemenea, dacă pariul nu a fost definitivat, ai posibilitatea în orice moment să anulezi oferta și să-ți folosești banii pentru altceva.

Totuși, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine cum te poți pune în locul casei de pariuri, voi folosi un alt exemplu. Sunt sigur că ai pariat cel puțin o dată în viață pe tipul de pariu Scor Corect. Însă, mai mult ca sigur, de fiecare dată ți s-a părut acest pariu ca fiind mult prea riscant. Acum, dacă vrei, ai ocazia la Betfair să oferi tu cote pentru respectivele scoruri. Da, adică să pariezi, spre exemplu, că scorul final NU va fi „1-0”, „3-1” și nici „0-2”.

Abia ai început să înțelegi mecanismul, continuă să cercetezi!

Mai sunt multe alte lucruri interesante despre acest operator care ți-ar putea servi dacă le cunoști. Răsfoiește și recenzia agenției Betfair de pe site-ul comunității pariorilor din România, dar și secțiunea de pe forumul de discuții care este dedicată acestui operator, pentru că acolo vei putea vedea exact care au fost problemele cu care s-au confruntat alți pariori care au jucat la această agenție, dar și felul în care le-au soluționat.

În plus, pe forumul PariuriX.com poți primi și asistență pentru majoritatea problemelor tale. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi și să participi la discuții sau chiar să-ți deschizi propriul tău subiect în cazul în care nu găsești nicăieri răspuns la întrebările tale.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.