JSport.ro

19Noul sezon al Diviziei A la handbal masculin (a doua ligă a țării), a debut cu victorie pentru echipa fanion a orașului. HC Sibiu a învins HCM Sighișoara cu 32-31 într-un meci disputat în sala Transilvania.

Cu mulți jucători noi față de sezonul precedent, HC Sibiu a controlat partida de la un capat la celălalt, oaspeții conducând doar în primul minut de joc. Pe fondul relaxării și a unor greșeli pe faza de apărare, echipa sighisoreană a suflat în ceafa sibienilor spre finalul jocului dar nu a reușit egalarea pe pe tabela de marcaj nici măcar temporar.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida a început într-un ritm dinamic cu foarte multe faze la poarta ambelor echipe. HCM Sighisoara a marcat primul gol al partidei, HC Sibiu revine iar în minutul 5 tabela indica 3-2 pentru sibieni. În minutul 10, scorul devine 5-3 iar la jumatatea reprizei HC Sibiu păstrează același avantaj de 2 goluri: 8-6. Diferența maximă în primul mitan a fost de 4 goluri (13-9 min. 21, 16-12 min. 27) dar HCM Sighsoara a marcat ultimele două goluri ale reprizei, astfel că la pauză ”urșii” au intrat în avantaj la doul lungimi de oaspeți, 17-15.

HC Sibiu începe extrem de bine a doua repriza, marcheaza 5 goluri și primește doar unul astfel că în minutul 36 tabela arată diferența maximă a meciului, 22-16. Până în minutul 50, diferența se păstrează în jurul a 4-5 goluri (24-19 min. 40, 26-21 min. 45, 27-24 min. 50). Spre final jocul se încinge și oaspeții reușesc să pună presiune pe echipa sibiană dar HC-ul menține un avantaj de 2 goluri. Sighișoara a marcat ultimul gol al meciului reducănd la un punct diferența de scor, 32-31, abia în ultimele secunde printr-o aruncare de la 14-15 metri.

”Reușim o rotație bună a primului 7, avem opțiuni pe toate posturile”

Conducerea clubului HC Sibiu s-a declarat mulțumită de noua față a echipei: ”Jocul echipei arată altfel în acest sezon, în special la linia de 9 metri, Radu David reușind un joc bun din poziția de centru, Ovidiu Pasere devine încă o “mână de șut” de la distanță iar Darius Apolzan, având experiența anilor petrecuți în Liga Națională, leagă foarte bine jocul din postura de inter dreapta. Având opțiuni pe toate posturile pe banca de rezerve, echipa noastră reușește în acest moment o rotatie buna a primului 7 și cu siguranță în meciurile ce vor urma și relatiile de joc vor fi la alt nivel”, au precizat reprezentanții clubului.

Darius Apolazan, fisură a pometelui la ultimul atac sibian 

Din păcate victoria putea fi umbrită de accidentarea la ultimul atac al echipei sibiene a lui Darius Apolzan, cel care a fost victima unui atac grosolan la nivelul feței. Acesta s-a ales cu fisura a pometelui, dar care nu necesită din fericire operație. Cu toate acestea, Darius va lipsi cel mai probabil la urmatoarele 3-4 partide pe care HC Sibiu le va susține.

Golurile echipei HC Sibiu au fost marcate de: Radu David – 12 goluri (2 din 7 metri), Ovidiu Pasere – 9 goluri, Darius Apolzan – 6, Razvan Briota – 2, Robert Voica – 1, Robert Miclos – 1, Adrian Cerghit -1. Au mai evoluat pentru HC Sibiu: Gabi Sofronici, Jan Novacovschi, Adrian Suteica (portar -sosit de la HCM Fagaras), Theodor Mihai, Horatiu Capatana, Sebastian Theil, Paul Giurgiu, Florin Ramba si Andrei Sora.

După prima etapă, HC Sibiu se situeaza pe pozitia a V-a a clasamentului, etapa următoare urmând să se deplaseze la Craiova pentru partida cu Universitatea. Oltenii au pierdut în prima rundă, scor 25-28, în fața Politehnicii Timișoara. Partida se va desfășura duminică, 24 septembrie 2017.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.