JSport.ro

Hermannstadt a devenit noul lider al Ligii a II-a după victoria de duminică în fața uneia dintre adversarele directe la promovare, Pandurii Tg. Jiu. Partida disputată la Motru a fost câștigată fără emoții de ”alb-roșii” care au marcat de trei ori prin Petrescu (dublă) și Stoica.

Hermannstadt a trecut în avantaj la Motru încă din minutul 21 atunci când Ionuț Stoica l-a învins pe Stanca cu un șut din careul mic. După 10 minute, Petrișor Petrescu a stabilit scorul pauzei cu o execuție fină, o scăriță peste Stanca.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 63, Pandurii beneficiază de un penalty ca urmare a unui henț sancționat la Tătar iar Ciprian Rus șutează puternic pe același colț ales de Horațiu Moldovan dar fără șansă pentru portarul lui Hermannstadt.

Emoțiile se risipesc pentru elevii lui Pelici în minutul 80 la capătul unui contraatac. Mingea trece pe rând pe la Pamfile și Herghelegiu, ultimul pasează ușor pentru Petrescu care înscrie simplu nu înainte de a ”culca” un fundaș al gazdelor. 3-1 scor final iar FC Hermannstadt devine lider cu un punct peste echipa care a deținut până acum această titulatură, Ripensia Timișoara.

Încă un nume mare la Sibiu, sâmbătă, la 16:00

Politehnica Timișoara va sosi pe malul Cibinului ca adversar pentru FC Hermannstadt în runda următoare. Cea mai iubită echipă din Banat ocupă locul 4 la doar 3 puncte în spatele formației lui Alex Pelici. Este deja cunoscută situația Politehnicii renăscută din pasiunea miilor de fani activi ai Timișoarei care nu au susținut formația Recașului, aflată la acel moment în Liga a II-a, adusă de primărie la Timișoara și ”vopsită” în Poli. Suporterii au preferat să urmeze drumul ligilor inferioare alături de echipa Institului Politehnic din Timișoara, același care a stat la bazele înființării clubului în 1921. Mii de fani au urmărit echipa în deplasările județene pentru ca recordul să fie atins la un meci de Liga a IV-a disputat cu peste 10 000 de suporteri în tribune. Azi, Politehnica Timișoara se află la al doilea sezon consecutiv în Liga II-a, exclusiv prin forțele fanilor și ale sponsorilor contractați de aceștia.

Poli Timișoara, în această formulă, este la a doua vizită în Sibiu. ”Alb-violeții” au participat în 2015 la Turneul Fotbal Fără Patroni organizat în sala Transilvania din Sibiu. Timișorenii s-au impus atunci după ce au câștigat toate cele trei partide cu FC Argeș 1953, FC Vaslui 2002 și LSS Voința Sibiu. Peste 300 de timișorenii au fost atunci prezenți în galeria lui Poli.

Hermannstadt – Politehnica Timișoara va fi sâmbătă, 9 septembrie, ora 16:00, pe stadionul Municipal. Intrarea la meci va fi liberă.

Pandurii Tg. Jiu:

[team1]

Rezerve: Șendroiu, Rus, Dănăricu, Ov. Jianu – D. Pîrvulescu, Vodă, Turda

Antrenor: Adrian Iencsi

FC Hermannstadt:

[team2]

Rezerve: Ciorgovean – Neacșa, Herghelegiu, Criştiu, Cîrstean, Necşulescu, Popa.

Antrenor: Alex Pelici

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.