JSport.ro

Una din cele mai frumoase competiții fotbalistice ale începuturilor de ani 2000 din Sibiu dar și din România a fost Cupa Stalinskaya. În proaspăt inaugurata Sală Polivalentă Transilvania, cea mai modernă din țară în acel moment, au venit la Sibiu 4 ani consecutivi, între 1999 și 2002 cei mai buni fotbaliști ai Diviziei A alături de echipele lor. 

Cluburi de renume, formații de tradiție ale României au venit în fiecare decembrie la Sibiu pentru un spectacol de sală unic în România acelor vremuri. Practic, pe parchet se instala o mochetă verde iar din joc făcea parte și mantinela. FC Argeș, Universitatea Craiova, Dinamo București, Rapid București, FC Național, Gloria Bistrița, Sportul Studențesc, Farul Constanța, Oțelul Galați au fost o parte dintre echipele participante alături de localnicele FC Inter Sibiu și Gaz Metan Mediaș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Imaginile de mai jos sunt absolut fabuloase în contextul în care nu există foarte mult material foto-video din acea perioadă. Clipul redă un rezumat al atmosferei generale și a meciurilor din ediția a II-a, anul 2000, câștigată de FC Argeș după o finală veritabilă a două mari echipe de tradiție ale provinciei, 7-2 cu Universitatea Craiova. Piteștenii treceau în semifinale de Inter Sibiu cu 6-5 și ofereau golgheterul competiției, Augustin Chiriță, 14 goluri.

Cele 4 ediții ale Cupei Staliskaya au fost organizate de FC Național și oferea premii între 10 000 și 40 000 de dolari ceea ce mobiliza cluburile invitate să vină cu titularii. Antena 1 transmitea live toate meciurile iar între vedetele vremii se numărau și arbitrii, cei mai buni ai momentului. Cristian Balaj, Marian Salomir, Alexandru Tudor sau Sorin Corpodean au fluierat la Sibiu meciurile Cupei Staliskaya.

foto: www.mediafax.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.