JSport.ro

Stadionul ”Textila” din Cisnădie va beneficia în curând de o instalație de nocturnă. Cel mai probabil săptămâna viitoare, gazonul va fi iluminat pentru prima dată după ce zilele trecute a fost realizat sistemul electric iar azi au fost montați stâlpi.

Nocturna va fi folosită deocamdată doar pentru antrenamente pentru că puterea acesteia nu poate duce la omologare pentru meciuri oficiale. În viitorul apropiat însă, se vor monta corpuri de iluminat și pe acoperișul tribunei de lemn pentru ca stadionul să poate găzdui meciuri de Liga a III-a în nocturnă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Instalația este adusă din Germania de către finanțatorii clubului Academia Măgura iar Primăria Orașului Cisnădie a sprijinit prin crearea infrastructurii necesare montării acesteia.

6 grupe de copii, majoritatea din Cisnădie

De stadionul ”Textila” din Cisnădie beneficiază acum echipele Academiei Măgura Cisnădie, club care are în prezent o echipă de fotbal seniori în Liga a IV-a (lider), două echipe de fotbal feminin, senioare și junioare, și 6 grupe de copii. Echipa de seniori este la a doua prezență în Liga a IV-a de la constituirea Academiei și are ca obiectiv promovarea în Liga a III-a iar echipele de fete au fost înscrise în această vară.

Tot pe stadionul din Cisnădie evoluează temporar Viitorul Șelimbăr, singura reprezentantă a județului în Liga a III-a.

Stadion secular

Stadionul din Cisnădie este, probabil, cel mai vechi din județul Sibiu, construit acum aproape 100 de ani. Aici s-a jucat la început handbal în 11, Cisnădia fiind printre primele orașe din România în care acest sport a prins contur. Tribuna de lemn, aflată într-o stare excelentă, este cea originală și este singura de acest fel încă ”în picioare” pe stadioanele din județ.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.