JSport.ro

DSC_0003Sâmbătă, 12 martie 2016, se va relua liga a IV-a, sezonul 2015/2016, odată cu etapa a XII-a, prima e returului. La finele turului, FC Hermannstadt conduce cu maxim de puncte, urmată îndeaproape de Păltiniş Răşinari şi FC Avrig. La juniori, LSS Voinţa Sibiu este lider, tot cu punctaj maxim, la 3 lungimi peste CSŞ Şoimii Sibiu.

Cel mai interesant meci al etapei va fi duelul pentru locul 4 dintre LSS Voinţa Sibiu şi Sparta Mediaş (sâmbătă, ora 11.00) dar şi Unirea Miercurea Sibiului – FC Tălmaciu, joc ce va avea loc duminică, la ora 11.00, atunci când clubul din Miercurea va inaugura oficial noile investiţii la baza sportivă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Progresul Terezian – Continental Sibiu, 12.03., ora 11.00

Pe “Pietricica”, ocupanta ultimei poziţii în clasament, cu doar 2 puncte, dar proaspăt câştigătoarea “Cupei de iarnă Progresul”, ediţia 2016, Progresul Terezian, va primi vizita trupei Continentalului, formaţie prezentă de asemenea la Cupa Progresul. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit însă în meci direct după ce Continental nu s-a mai prezentat. În tur, Progresul a pierdut cu 1-0 dar forma şi pofta de victorie aratată de echipa lui Nicolae Ciupudean în pregătirea de iarnă îi poate impune ca favoriţi. Terenul de joc este un alt atuu pentru echipe de pe “Pietricica”.

Arbitrii: Marian Tudorache (Orlat), Andrei Tonca şi Raul Cornea (ambii Sibiu). Observator: Dănuţ Florin Sopa (Sibiu).

ASA Sibiu – FC Hermannstadt, 12.03, ora 11.00

Liderul Ligii a IV-a se deplasează… tot în Sibiu, pe terenul de la Aeroport, acolo unde penultima clasată, ASA Sibiu, nu pierde foarte uşor. În tur a fost 2-0 pentru Hermannstadt, rezultat obţinut prin multă muncă. După un cantonament de iarnă intens şi o listă lungă de jocuri amicale bifate, trupa lui Jean Gavrilă este, probabil, cea mai bine pregătită fizic echipă din acest retur. Totuşi, jocul pierdut pe teren propriu în sferturile de finală ale Cupei României în faţa Răşinariului lasă o portiţă deschisă eventualelor surprize. ASA Sibiu s-a pregătit în stagiunea de iarnă la Cupa Progresul, unde a terminat a II-a. Îşi cunoaşte bine terenul propriu (cu o suprafaţă de joc nu tocmai nivelată) şi pune probleme serioase oricărui adversar care o subestimează.

Arbitrii: Călin Lazăr, Viorel Fleşer şi Roxana Recorean (toţi Mediaş). Observator: Vasile Preda (Mediaş)

LSS Voinţa Sibiu – Sparta Mediaş, 12.03., ora 11.00

Cel mai echilibrat meci al rundei a 12-a se va juca pe stadionul Voinţa din cartierul Ştrand. Ambele formaţii au 19 puncte şi sunt vecine în clasament, poziţia a 5-a, respectiv a 4-a. Cu 7 noi jucători în lot LSS Voinţa Sibiu îşi propune o clasare superioară decât cea din prezent. Victoria în faţa Miercurii din Cupă şi calificarea în semifinală au ridicat moralul echipei “alb-verde”. Sparta Mediaş se bazează în continuare pe tineri şi cu siguranţă lipsa presiunii  rezultatelor se va reflecta într-un joc spectaculos. În tur, Sibiul a pierdut cu 2-1 după ce a condus cu 1-0 până în minutul 80, astfel că echipa lui Cristian Cotoară va fi cu siguranţă dornică de revansă. Pata de culoarea va fi asigurată de galeria Voinţei prezentă în mod obişnuit la fiecare meci al echipei sibiene.

Arbitrii: Artemiu Răzvan Oprea (Orlat), Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu), Marius Vasile Duţă (Avrig). Observator: Ioan Negulei (Ocna Sibiului)

FC Avrig – CS Agnita, 12.03., ora 11.00

Locul 3 versus locul 8, o partidă uşor dezechilibrată. Gazda, FC Avrig, proaspăt calificată în semifinalele Cupei României (4-2 la Tălmaciu) a pierdut doar 2 jocuri în turul campionatului (cu cele două formaţii clasate peste ea) şi a câştigat 4 partide cu scorul de 5-0 (3 dintre ele consecutive). La Agnita, problemele financiare insuflă un plus de instabilitate trupei de pe Valea Hârtibaciului.

Arbitrii: Nicuşor Mordăşan, Daian Loloiu, Rareş Alexandru Iuga (toţi din Sibiu). Observator: Nicolae Stanca (Sibiu)

Păltiniş Răşinari – Măgura II Cisnădie, 12.03., ora 11.00

Cocheta “Arena Răşinari” de pe Valea Ştezii va fi gazda unei partide simple la prima vedere pentru echipa gazdă. Doar locul 10 pentru echipa a II-a a Măgurii formată în mare parte din juniori dar care, în ciuda lipsei de experienţă, pune deseori probleme adversarilor printr-un joc tactic foarte bun în defensivă. Singurul obiectiv al Măgurii este creşterea jucătorilor pentru echipa mare. De partea cealaltă, Răşinariul a cedat doar 6 puncte în tur, cifră care o desparte de FC Hermannstadt, formaţia pe care a învins-o săptămâna trecută în Cupa României, chiar la Sibiu. Obiectivul nu poate fi decât primele 2 poziţii. În tur, Măgura II – Păltiniş s-a încheiat cu un spectaculos 4-6.

Arbitrii: Răzvan Banceu, Emeric Tocai, Florin Gambuţan (toţi din Mediaş). Observator: Alexandru Pescaru (Mediaş)

Unirea Miercurea Sibiului – FC Tălmaciu, 13.03., ora 11.00

Singurul meci care se va juca duminica va inaugura investiţiile realizate de Primăria Miercurea Sibiului la baza sportivă din localitate. Terenul sintetic de ultimă generaţie, parcarea asfaltată, accesul auto îmbunătăţit şi noua tribună de 188 de locuri aşteaptă suporterii la stadion într-o atmosferă de sărbătoare. În teren, locurile 6 şi 7 despărţite de 6 puncte, promit un meci încrâncenat. Ambele formaţii au fost eliminate din sferturile Cupei României sâmbăta trecută.

Arbitrii: Dragoş Patriche, Bogdan Lucescu, Ştefan Bogdan Vasile (toţi din Sibiu). Observator: Laurenţiu Ducu (Sibiu)

[wpse_standing id=6641]
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.