JSport.ro

Liga a IV-a Sibiu este renumită pentru numărul mare de goluri care se înscriu în fiecare etapă, însă un portar a reușit o performanță inedită. A reușit să nu încaseze gol în nici un meci în care a fost folosit, astfel portarul a strâns 540 de minute fără gol.

Portarul echipei FC Avrig, Răzvan Cocârcă este cel care a reușit această performanță greu de egalat la nivel amator, unde golurile curg pe bandă rulantă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Născut pe 15 martie 1991, Răzvan Cocârcă a ajuns la FC Avrig în vara anului 2016, iar în prima parte a sezonului a bifat șase meciuri ca titular în poarta liderului din liga a IV-a, Sibiu, partide în care binențeles s-a achitat cu brio de sarcini, fără să primească gol.

„Eu mă bucur că am reușit să nu primesc gol în partidele în care am apărat, dar trebuie să fiu sincer și să spun că nu aș fi reușit fără ajutorul colegilor din echipă, cred că este meritul tuturor, dar e normal că mă bucur după fiecare meci în care nu primesc gol”, a declarat Răzvan Cocârcă, portarul echipei FC Avrig.

Cu el între buturi FC Avrig a învins FC Tălmaciu 4-0; Continental Sibiu 18-0, Viitorul Șelimbăr 3-0; Progresul Terezian 5-0; FC Sion 9-0 și LSS Voința Sibiu 5-0.

Nu vede bine la distanță, dar are reflexe uluitoare

Portarul de 26 de ani are însă și un impediment atunci când intră între buturi. Acesta suferă de miopie, iar în afara terenului poartă ochelari. Și-a achiziționat lentile de contact, însă acestea îl incomodează atunci când se află între buturi, însă face chiar el haz de necaz.

„Am încercat să nu expun prea mult problema cu vederea, nu am vrut să-mi încurajez adversarii să șuteze de la distanță prea mult”, a mai punctat Răzvan Cocârcă.

De-a lungul timpului Răzvan Cocârcă a mai jucat pentru Voința Sibiu, Minaur Zlatna, Viitorul Sântimbru, ASC Pianu și FC Avrig

Topograf de meserie, portar din paiune

Răzvan Cocârcă este recunoscut ca fiind un fotbalist serios, însă spre surprinderea multora, meseria lui de bază este cea de topograf, acesta practicând fotbalul doar din pasiune.

”Îmi place foarte mult ceea ce fac, atât pe teren cât și în afara lui. Cred că este foarte important să te simți bine acolo unde muncești să pui și puțină pasiune, iar eu cred că fac acest lucru și mă bucur de fiecare zi fie că sunt la fotbal sau nu”, a concluzionat Răzvan Cocârcă.

Pe lângă pasiunea pentru fotbal, portarul celor de la FC Avrig iubește drumețiile pe munte, acesta călătorind destul de des în zonele montane din țară.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.