JSport.ro

FC Avrig a pierdut vineri, scor 0-2, pe terenul Unirii Alba Iulia la capătul unui meci încheiat în 10 jucători și pe care l-a dominat mai ales pe final. Claudiu Davidaș (min. 26) și Daniel Lăsconi (min. 87) au fost marcatorii partidei în care “eroul” principal a fost, comform oficialilor grupării avrigene, arbitrul de centru, Mihai Spinu din Dej.

Antrenorul echpei FC Avrig, Mihai Ianc, l-a acuzat de o manieră categorică pe arbitrul Spinu: “A fost bătaie de joc, vorbesc de “central”, nici nu vreau să-i pronunț numele. Cu arbitrii de tușă nu am nimic, trebuie scoși din ecuație, au fost foarte buni. Este incredibil ce a putut face acest arbitru. Au fost o serie de decizii, n-am crezut că poate exista așa ceva în anul 2017, în Divizia C. Astfel de arbitraje se făceau înainte de 89, la Lupeni”, au fost primele cuvinte ale antrenorului avrigean pentru sbsport.ro.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mihai Ianc a continuat cu exemple: “Concret, la primul gol, în presa lor au scris 《lob elegant peste…》, fals, trebuia să scrie 《arbitrul de centru a marcat》. A fost fault în atac la Natea, primește clar cot în gură, dar arată din mâini avantaj pentru gazde, incredibil, își dă seama că a greșit și dă din umeri. La 0-0 am avut penalty clar la Cosovan, împiedicat din spate ca în curtea școlii, au recunoscut și ei”.

O altă fază a fost catalogată de Mihai Ianc de neconceput: “Minge plouata în care, Sami (n.r. Samoilă, portar FC Avrig) reține mingea sărind cu genunchiul sus cum sare orice portar. Mingea a fost urmărită de un singur adversar care s-a oprit la 4-5 metri de portarul nostru. Deci fără contact, fără nimic, arbitrul consideră acțiune ofensatoare a lui Samoilă, îi acordă cartonaș galben și lovitură liberă indirectă de la 10 metri. Nu se poate așa ceva. Tot meciul l-a arbitrat în defavoarea noastră. În repriza a II-a am avut încă un penalty clar iar din min. 62 ne-a lăsat în 10 oameni. Juniorul Lascu a primit al doilea galben pentru un fault simplu, la mijloc, fără să influențeze o fază anume”. 

Presa din Alba, “urecheată” de Mihai Ianc

Antrenorul Avrigului a taxat și presa din Alba care a atribuit ca meritată victoria albaiulienilor și nu a precizat nimic despre arbitraj: “Am dominat partea a doua până la final, ei nu mai aveau mingi. Dacă nu-l aveau pe acest arbitru, n-ar fi ajuns niciodata la poarta la mine. Au avut 2 ocazii create de arbitru, dintr-una au marcat și două contraatacuri, din care unul finalizat cu gol în minutul 87 când eu am forțat să egalez. Noi am avut dublu ocazii. Dacă câștigam așa cu o nou promovată îmi băgam capul în pământ ca struțul. Doar în Valea Jiului, înainte de ’90 mai vedeai așa ceva”, a precizat Mihai Ianc.

FC Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – Boboia, I. Grozav,  Al. Man, Al. Giurgiu – Apetri (81, N. Rus), Selagea (cpt.), S. Fulea, B. Ștef (46, F. Morar) – Lăsconi, Davidaș. Rezerve: Ov. Lazăr, Scrob, Tat, C. Păcurar, Onacă. Antrenor: Adorian Himcinschi.

FC Avrig:  Samoilă – D. Popa, Natea (cpt.),  Gombar, P. Pavel, I. Simion, Adr. Radu, And. Luca, Lascu, Cosovan, Mircea Risti. Rezerve: Răzvan Cocârcă,  Alex Bolta, Adrian Coman, Ioan Iancu, Gheorghe Grigore, Silviu Bogdan, Sergiu Bucur. Antrenor: Mihai Ianc.

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Ianc uitate pe ce loc esti si la ce locuri au declarat sefi tai sa termini in clasament.De altfel cine stie cum ai antrenat la Selimber nu este surprins de locul de retrogradare!!!Surprins sunt cum tin un pupinc…oficialii Avrivului?😭Dar la ce se intampla in fotbalul romanesc unde toti pupincuristi se pupa intre ei nu ma mira ca inca mai esti antrenor in liga III ,mai ales la ce experienta ai!Apropo ce cautati voi in liga III pe locul celor de la Rasinari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.