JSport.ro

Într-un comunicat emis ieri, AJF Sibiu precizează că echipele de amatori (Liga 4, 5) pot relua antrenamentele după 1 iulie doar în grupuri de maxim 10 jucători. Este prima decizie care vizează reluarea activității cluburilor mici, blocată complet până marți, 30 iunie. 

AJF anunță printre altele că suspendă complet Cupa României – faza județeană și că doar primele 4 clasate vor mai lupta pentru barajul Ligii a III-a. În urmă cu o lună, forul sibian își dorea un play-off format din primele 8 clasate dar condiția era ca Liga a IV-a să se reia în a doua parte a lunii iunie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Comunicat AJF Sibiu:

”Hotararile Comitetului Executiv luate in sedinta sa din 30.06.2020, au fost urmatoarele:

1. S-a luat la cunostinta de Hotararea nr.32/29.06.2020 a Guvernului Romaniei – Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, unde, printre altele, legat de fotbalul amator, la Art.2 alin 3 se specifica, ca incepand cu 01.07.2020 se permite organizarea si desfasurarea de antrenamente si cantonamente colective, in grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu repectarea conditiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii si APLICABILE PENTRU LIGA 1.

Aceasta prevedere, practic, arata ca este imposibil a se relua jocurile de fotbal, amicale sau oficiale, si mai ales ca trebuie indeplinite conditiile impuse ca la jucatorii de Liga 1.

2. In consecinta  C.Ex. constata ca competitia Cupa Romaniei nu se mai poate termina la data impusa de FRF si anume 05.08.2020 fiind implicate 32 de echipe urmand a se disputa inca cinci manse pentru desemnarea campioanei judetului Sibiu.

3. Dispune ca echipele de Liga a-IV-a aflate pe primele 4 locuri ale clasamentului sa transmita in scris catre AJF Sibiu pana in data de 03.07.2020 ora 15:00 acordul clubului pe care il reprezinta cu privire la efectuarea testelor Covid 19 daca acestea raman obligatorii pentru reluarea competitiilor si dupa data de 15.07.2020.

Decizia finala cu privire la reluarea competitilor Liga a-IV-a, Liga a-V-a, Cupa Romaniei va fi luata in sedinta Comitetului Executiv al AJF Sibiu din data de 15.07.2020 ora 10:00 care va avea loc la sediul AJF Sibiu.”

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.