JSport.ro

DSCN1964Articol retranscris din Tribuna Sportului 1999:

“Renaşte fotbalul sibian, renasc speranţele: FC Inter – ASA Tg. Mureş 1-0 (0-0)

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au trebuit să treacă patru ani de zile pentru ca în tribunele “Municipalului” să văd atâţia spectatori la o partidă a Interului. Dacă nu mă înşeală memoria, ultima oară se întâmpla la o partidă de Cupa României în care echipa sibiană îngenunchiase Rapidul.

Motive pentru o asemenea afluenţă de public? În primul rând, Interul a renăscut în această ediţie de campionat, având 6 victorii din 8 partide şi ocupând, înaintea meciului, cea de-a treia treaptă a podiumului. Apoi, afirmaţia făcută în cadrul unei întâlniri cu o serie de manageri şi patroni de către preşedintele Consiliului Judeţean şi, totodată, preşedintele de onoare al Consiliului de Administraţie al grupării din oraşul de pe malurile Cibinului, Nicolae Nan, cum că, în cazul în care va prinde un culoar favorabil, Interul va forţa promovarea pe prima scenă. Şi, în al treilea rând, faptul că la Sibiu poposea lidera seriei, ASA Tg. Mureş, o echipă solidă, bine sudată de antrenorul Gheorghe Ciorceri, “militarii” anunţându-şi deschis intenţia de promovare. Toate acestea au dus la umplerea a mai bine de jumătate din tribunele “Municipalului” iar cei care au fost acolo n-au regretat cu nimic la finele partidei.

DSCN1971Cum era şi normal, începutul a aparţinut echipei sibiene. La 10 minute de la primul fluier al “centralului” Anghelinei, Stănicescu, o excelentă soluţie pentru postul de mijlocaş dreapta, îl găseşte în careu pe Marius Szeghedi, însă şutul acestuia dintr-o bucată este respins de Rotaru. Peste două minute şutul lui Demian trece puţin pe lângă. Se joacă cu nerv, între cele două careuri.

Terchilă expediază, în minutul 23, o torpilă de la 22-23 de metri, respinsă însă în corner. Peste 10 minute, Burdulean, şi el într-o continuă creştere de formă, îl deschide cu o diagonală pe Stănicescu, însă Darius Miclea respinge şutul mijlocaşului sibian. Un minut mai târziu, la lovitura de colţ rezultată după şutul lui Stănicescu, Luci Cotora reia cu capul din 6 metri, în braţele lui Rotaru însă. Până la finele primei părţi îşi mai creează bune ocazii de gol, pe rând, Stănicescu (36, şut parat de Rotaru), Burdulean (37, şut cu riftul de la 18 metri, balonul, care se îndrepta spre vinclu fiind parat de acelaşi Rotaru), Demian (39), el deviind prea puţin pasa lui Maftei sau Marius Szeghedi (42), şutul expediat din lovitură liberă fiind reţinut de portarul târgmureşean. Pe contraatac, oaspeţii ar fi putut da lovitura sub centură în două rânduri, însă Florin Cotora a fost la post, în minutul 41, la lovitura liberă executată direct pe poartă de Horaţiu Cioloboc, şi în ultimul minut al mitanului prim, când l-a blocat excelent pe Fl. Miclea.

Şi în partea a doua a jocului sunt la timonă tot sibienii. Maftei (53) nu-l poate învinge pe cel mai bun jucător al oaspeţilor, Rotaru. Vine, însă, minutul 64 când se scrie soarta partidei. Cornel Szeghedi execută o lovitură liberă de pe dreapta, peste apărarea târgmureşeană, până la Demian, acesta reia cu capul, parează Rotaru, însă la doua lovitură tot cu capul, este învins. Bucurie mare în tribune şi pe teren, în urma acestui gol Sibiul urcând pe locul doi în serie. Peste două minute Interul are ocazia de a se distanţa pe tabela de marcaj. Balaban insistă în atac, Kovacs reuşeşte cu vârful bocancului să trimită la Rotaru, care prinde balonul în mână. Prompt, gălăţeanul Anghelinei indică lovitură liberă indirectă de la 7 metri. Demian mişcă pentru Maftei, însă acesta şutează în blocajul oaspete.

Finalul de partidă aparţine oaspeţilor. Mai întâi, Florin Cotora respinge şutul direct din lovitură liberă al lui Cioloboc (74). Apoi, cu 10 minute înainte de final, capul lui Török trece pe lângă. Mari emoţii în ultimul minut de prelungire, când acelaşi Florin Cotora reţine “capul” din 6 metri al lui Darius Miclea. Până la urmă însă, totul se termină cu bine pentru interişti, care mai urcă, astfel, o treaptă în clasament.

DSCN1966Stadion: “Municipal”. Spectatori: circa 8 000. Timp: tomnatic. Gazon bun. A marcat: Adi Demian (64).

FC Inter: Fl. Cotora – C. Szeghedi, L. Cotora, Stănilă (65, I. Luca), Burdulea, Stănicescu, Terchilă, Maftei (73, Ad. Popa), Demian, Balaban, M. Szeghedi (82, R. Neguţ). Antrenori: Adrian Văsâi şi Viorel Jurcă. Rezerve: Holom.

ASA: Rotaru – Porav, D. Miclea, Török, Ovidiu Kovacs, Lup, Dumitraşcu (71, Enyedi), Roşca, Zsigmond, Cioloboc, Fl. Miclea (62, Luca). Antrenor: Gheorghe Ciorceri. Rezerve: Farcaş, Mihu, Gabor.

Arbitru: Viorel Anghelinei 7,5 (Galaţi). Asistenţi: I. Dumitrică (Craiova) 7,5, D. Burloiu (Galaţi). Şuturi: 17-4 (pe poartă 8-4). Raportul cornerelor: 7-3.

Zece cu felicitări galeriei interiste!”

(text: Ovidiu Boica, Tribuna Sporturilor, 1999)

DSCN1969

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.