JSport.ro

FC Inter Sibiu a evoluat 8 ani pe prima scenă fotbalistică a țării între 1988 și 1996 iar cele mai bune rezultate le-a avut după Revoluție. În toamna lui 1990, Interul devenea temporar liderul Diviziei A după 4-2 cu Petrolul Ploiești pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini în fața a mii de sibienii pătimași.

Pagina de facebook ”Suporteri Inter Sibiu” apărută recent în online rememorează acest meci publicând articolul scris la acea vreme în Tribuna Sporturilor, săptămânal de sport apărut în orașul nostru imediat după Revoluție. Redăm și noi mai jos articolul scris de Mircea Bitu:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

SIBIUL – merituosul lider al Diviziei A
F.C. Inter Sibiu – Petrolul Ploiești 4-2 (2-0)

A fost frig ieri la Sibiu, a mai suflat și un vânt rece, dar câteva mii de suporteri interiști s-au încălzit la „flacăra” fotbalului, salutând în final nu doar victoria anticipată a echipei lor de suflet, ci și performanța ei de excepție, atât de pitoresc scandată de „tribune”: „Faceți loc, faceți loc/ Interu-i pe primul loc!” Într-adevăr, învingându-și oboseala acumulată în solicitantul meci cu O.F.I. Creta, echipa sibiană a dat din nou măsura valorii ei într-o dispută deloc comodă cu o formație ploieșteană dispusă la efort, harnică și ambițioasă, și care are meritul de a fi jucat deschis, pe atac, chiar și atunci când scorul (3-0) ar fi obligat-o, cum zicea poetul, să-și apere „sărăcia, și nevoile, și neamul”.

Trebuind să joace în prima repriză contra vântului, interiștii au accelerat cu toate liniile, dar unele nesincronizări în treimea adversă, o anume grabă și, nu în ultimul rînd, mobilitatea defensivei petroliste l-au transformat în… șomer pe portarul Liliac. Ba mai mult, în minutele 15 și 24, la capătul unor atacuri iuți, Mocanu și Negoiță i-au dat emoții lui Blid, cum se va întâmpla și în min. 38, deci la 0-0, când același Blid va apăra norocos reluarea vicleană a aceluiași Negoiță. Mai clare, în contul gazdelor, au fost fazele din min. 25 când voleul lui Burchel a trecut pe lângă țintă (Liliac era „fixat”), min. 32, cînd Văsîi a reluat cu capul din șurub, trimițând pentru prima dată balonul pe spațiul porții ploieștene și min. 39, când Burchel a șutat din unghi închis și Liliac a respins de la rădăcina barei.

Inevitabilul se va produce în min. 41, atunci cînd Laurențiu a centrat de pe dreapta, Ștefan a respins în față și Burchel a șutat imparabil, cu stângul, în plasă: 1-0. Peste două minute, același Burchel va prelua în careu balonul centrat de Laurențiu și-l va loba, inteligent, peste Liliac, ridicând scorul la 2-0.

Tranșant, pe atac, se joacă de ambele părți și în repriza secundă, așa că era imposibil să nu mai vedem… goluri. Îl reușesc, mai întâi, sibienii, în min. 57, atunci când Laurențiu execută impecabil o lovitură liberă de la cca 20 metri și… 3-0. În min. 82, la prima atingere a balonului, Panait, abia intrat, se duce ca o furtună pe centru, nimeni nu-i stă în cale și… 3-1. Va fi, în min. 87, 3-2, Oct. Grigore taxînd ieșirea nesincronizată la ofsaid a defensivei sibiene, iar în ultimul minut, după o contră a lui Predatu, excelentul Zotincă va fixa scorul final la 4 – 2.

Se anunță, așadar, un meci mare, în etapa viitoare, la Hunedoara, membrii galeriei întrunindu-se marți, 30.X., ora 17, la stadionul „Municipal” pentru a perfecta o excursie la partida cu Corvinul. Au arbitrt corect M. Niculescu, la centru, D. Petrescu (ambii din București) și Șt. Ursu (Suceava).
Antrenorii V. Hizo și Gh. Țurlea au aliniat formația: Blid – Cotora, Mihali, B. Bucur, Stănescu – Zotincă, Laurențiu, Mărgărit (accidentat și înlocuit, în min. 46, de Predatu), D. Munteanu (convocat la prima echipă reprezentativă!) – Burchel (min. 85, Demian), Văsîi. PETROLUL: Liliac – Catinca, Pitulice, Ștefan, Ruse – Oct. Grigore, Matei, Mocanu (min. 62, Drăgan), Ursea – Dudan, Negoiță (min. 79, Panait).
Mircea BIȚU

La tineret: F.C. Inter – Petrolul 2-1 (2-1). Joc de luptă între două echipe cu fruoase perspective. Pentru sibieni a marcat R. Luca în min. 15 și 25. Antrenorul Jan Gavrilă a utilizat formația: Nedelcu – Tolciu, Comăniciu, Sobius, Negrea – Popența, Jijie (min. 55, Terchilă), Argintaru, Miuță (min. 80, Tâlvan) – R. Luca, Cîșmăroiu.

Sursa: Arhiva Tribuna

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.