JSport.ro

Antonio Herciu, jucătorului echipei ACS Alma Sibiu, a fost convocat în lotul echipei naționale a României sub 15 ani, lot format după un lung proces de trialuri ce au avut loc la baza de la Buftea în această vară. Herciu este în lotul ”naționalei” pentru o ”dublă” cu Moldova ce va avea loc la începutul lunii octombrie.

Prima acțiune a celei mai mici naționale a României cu noul lot format va fi în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, perioadă în care ”tricolorii” antrenați de Răzvan Rotaru, Valentin Sinescu și Iulian Cojocaru vor susține două jocuri de verificare, astfel:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

1 octombrie, ora 16:00: Moldova U15 – România U15
3 octombrie, ora 11:00: Moldova U15 – România U15

Sibianul Antonio Herciu a fost convocat în lot pentru cele două meciuri după ce a trecut de o serie de trialuri în care sute de fotbaliști U15 din toată țara au fost testați și monitorizați de antrenorii FRF.

Antonio, sau Toni cum îl alintă colegii, s-a născut la 1 martie 2005, în Sibiu și a început fotbalul la vârsta de 6, la Interstar Sibiu, iar de doi ani se află la Alma Sibiu. Măsoară 1,78 și evoluează pe postul de mijlocaș central ofensiv. Am dorit să îl cunoaștem mai mult și i-am adresat câteva întrebări:

SBSPORT.RO: Știu că a fost un proces de selecție destul de îndelungat și riguros. Cum a fost această perioadă din momentul în care ai participat la primul trial și până zilele trecute când ai fost selectat în Echipa Națională a României U15?

Antonio Herciu: A fost într-adevăr o selecție destul de lungă și grea, a fost obositoare. Pentru mine a fost însă minunat să fac parte din aceste selecții, să mă antrenez cu oameni renumiți din fotbalul românesc și să cunosc oameni noi.

SBSPORT.RO: Spune-mi două lucruri, sau mai multe, mai deosebite pe care le-ai învățat/observat în cantonamentele pentru formarea ”naționalei”.

A. H.: Toate lucrurile trebuie făcute spre perfecțiune. Antrenorii sunt foarte stricți în legătură cu orele meselor și de odihnă. Am învățat mai multe exerciții noi și am practicat lovirea mingii cu piciorul și capul.

SBSPORT.RO: Ce înseamnă pentru tine această convocare și ce îți propui în meciurile cu Moldova?

A.H.: Înseamnă enorm de mult pentru mine. Îmi propun să dau cel mai bun din mine și să îi mulțumesc pe antrenorii și colegii mei.

SBSPORT.RO: Jucătorul preferat din România/campionatele externe:

A.H.: Din campionatul României îl prefer pe Florinel Coman iar de ”afară” îmi place Messi.

SBSPORT.RO: Echipa favorită, din România/campionatele externe

A.H.: FC Hermannstadt și FC Barcelona.

SBSPORT.RO: Ce activități preferi în timpul liber în afara fotbalului și ce pasiuni ai?

A.H.:  De obicei ies cu prietenii sau mă joc jocuri video, în special FIFA. Îmi place mult să mă joc ping-pong și baschet cât și jocuri video.

SBSPORT.RO: Cum e atmosfera în echipa Almei acum? Cum te sprijină colegii și antrenorii în pasul pe care l-ai făcut la națională?

A.H.: Atmosfera este una bună atât în vestiar cât și pe teren. Colegii și antrenorii m-au felicitat și am tot sprijinul lor

SBSPORT.RO: Un mesaj pentru clubul tău, Alma Sibiu, și cei care te-au sprijinit până acum.

A.H.: Mulțumescu clubului meu că m-a susținut în tot acest timp, antrenorului meu că m-a ajutat și susținut mereu și tatălui meu care e alături de mine mereu.

Alături de Herciu, în naționala României U15 se mai află un jucător din județul Sibiu, atacantul Raul Orlandea, de la Gaz Metan Mediaș.

Lotul Naționalei României U15 pentru meciurile cu Moldova:

Portari: Vlad Răfăilă (FC Viitorul Constanța), Vilmos Kis (FC Universitatea Cluj)

Fundași: Alin Ștefănescu (FC Viitorul Constanța), Sebastian Borza (FC Viitorul), Raul Popa (CS Atletico Arad), Florin Brășfăleanu (Universitatea Craiova), Alex Fărăgău (FC Universitatea Cluj), Mario Geană (FCSB), Iustin Sgârcitu (FCSB), Luca Popa (CSM Oradea)

Mijlocași: Valentin Gondor (CS Viitorul Oradea), Adrian Mazilu (FC Viitorul Constanța), Adrian Caragea (FC Viitorul Constanța), Norbert Nagy (UTA Arad), Victor Stancovici (CS Petrosport Ploiești), Fabiano Cibi (LPS Banatul Timișoara), Andrei Mihăilă (ACS Sport Team București), Antonio Herciu (ACS Alma Sibiu)

Atacanți: Alexandru Melniciuc (Prosport Academy), Denis Dragomir (AFC Unirea 04 Slobozia), David Nemțanu (Prosport Academy), Raul Orlandea (Gaz Metan Mediaș)

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.