JSport.ro

Clubul de fotbal Gaz Metan Mediaș a ieșit miercuri din insolvență, conform unui anunț făcut public pe pagina oficială de facebook. Decizia a fost publicată de Tribunalul Sibiu și pune punct unei perioade grele de 4 ani pentru ”lupii” de pe Târnava. 

Conform hotărârii emise în 7 iulie, clubul Gaz Metan își poate relua activitatea comercială. Președintele Ioan Mărginean era extrem de bucuros la aflarea deciziei:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Off, Doamne! Numai eu stiu prin ce-am trecut. Au fost patru ani si jumatate in care am trecut prin toate starile. Nu a fost deloc usor, a fost mai greu decat isi poate imagina cineva. Sa nu credeti ca de maine deschidem sampaniile si dam drumul la petreceri. Chiar daca e o veste excelenta eu am fost prins in haosul asta timp de atatia ani. Mi-am castigat, in sfarsit, libertatea prin decizia luata de Tribunal. Credeti-ma ca nici nu stiu sa ma bucur.

M-am luptat patru ani si jumatate si in iata-ma un om liber. Dar, oamenii buni, va anunt ca n-am scapat de pericol! Cinci ani de zile noi suntem sub supraveghere! Nu facem ce vrem noi p-aici… Numai eu stiu cate necazuri am avut. Domnilor, eu trebuia sa aduc trei oferte pentru cazare, pentru mancare, pentru orice. Credeti ca e asa usor?

Eu am luptat pentru dreaptate si am castigat! Mi-am castigat dreptul sportiv in campionat, acum mi-am castigat si dreptul economic. Au fost ani grei de tot. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am scapat!

Vreau doar sa le multumesc tuturor oamenilor din echipa asta, tuturor jucatorilor si antrenorilor. Este o mare victorie pentru mine si sunt fericit. Sunt in slujba fotbalului de ani de zile, o viata de om pentru clubul asta. Au fost cinci ani grei, acum lasati-ma sa ma bucur”, a declarat Ioan Marginean pentru Gazeta Sporturilor.

Gaziștii au primit felicitări din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu:

”Îmi face mare plăcere să vă transmit cele mai bune urări, atât în nume propriu cât și în numele Federației Române de Fotbal (…).

Ne bucurăm de reușita dumneavoastră, mai ales că ea marchează un moment important în fotbalul românesc. Dacă în urmă cu șase ani aveam la nivelul Ligii 1 șapte cluburi în insolvență, azi putem spune că fotbalul românesc a depășit această problemă. Sustenabilitatea financiară a cluburilor se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, iar astăzi putem spune că fotbalul românesc este mai puternic, mai stabil financiar, și că se află pe drumul cel bun al dezvoltării”, a fost mesajul transmis de Răzvan Burleanu.

Decizia Tribunalului Sibiu de ieșire din insolvență a clubului Gaz Metan:

Mediașul ocupă locul 6 în play-off, cu 25 de puncte acumulate. Clubul a fost înființat în 1945 și rămâne unul dintre puținele cluburi de tradiție din România care și-a menținut activitatea neîntreruptă, fără a fi desființat sau falimentat. Dintre echipele prezente azi în Liga 1 doar 3 continuă tradiția de la începuturi a clubului: Gaz Metan (1945), FC Dinamo (1948), Astra Giurgiu (1921 – continuatoare a clubului Astra Ploiești). Toate celelalte formații fie au o istorie mai scurtă de 15-20 de ani, fie sunt cluburi reînființate.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.