JSport.ro

DSC_0333Ultimul meci al campioanei Ligii a III-a, seria a IV-a, și proaspăt promovata în eșalonul secund, Politehnica Timișoara, s-a disputat astăzi la Cisnădie într-o atmosferă de sărbătoare realizată deopotrivă de spectatorii ambelor echipei.

Startul l-au dat organizatorii clubului Măgura care au felicitat performanța Politehnicii la megafon amintind parcursul frumos al echipei din ultimii ani. Apoi jucătorii lui Poli au ieșit din tunelul vestiarelor într-un alt ”tunel”, format din aplauze, realizat de jucătorii Măgurii și fanii cisnădieni de la Tribuna 1.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Odată cu începutul meciului au intrat în scenă ultrașii timișoreni al căror număr creștea pe măsură ce se eliberau terasele din centrul istoric al Cisnădiei. Sute de voci unite într-un singur glas, steaguri, fulare și eșarfe fluturate în vânt au încins pentru început aproape jumătate din tribuna a II-a a stadionului Textila.

DSC_0201Fumul – partea I

Repriza I s-a încheiat cu imagini superbe oferite de galeria timișoreană. Peluza lui Poli a dat startul primului calop de fum, moment pirotehnic care a oprit și meciul pentru mai bine de 5 minute. O bilă albă pentru forțele de ordine care nu au reacționat în niciun fel, preferând să țină momentul sub control de la distanță.

Fumul – partea a II-aDSC_0257

Repriza a II-a și-a primit și ea partea ei spectacol. Un nou moment pirotehnic realizat de galeria timișoreană s-a întins pe mai bine de 7-8 minute, fumul negru-alb-violet făcând deliciul fotografilor profesioniști dar și a celor amatori ale căror telefoane imortalizau fiecare moment.

DSC_0224”Rapid Giulești, Borussia, Voința Sibiu”

În rândul fanilor lui Poli s-au regăsit și membri ai brigăzilor prietene timișorenilor, galeria Rapidului și grupul Sottocultura de la Borussia Mönchengladbach. Din Germania au venit la Cisnădie special pentru acest meci aproximativ 40 de ultrași. În repriza a II-a, timișorenii au scandat ”Rapid Giulești”, ”Borussia”, dar și ”Voința Sibiu”, o prietenie comună mai nouă dar strânsă ce leagă diverse grupări de suporteri ale celor două echipe este susținută și de un respect reciproc vizavi de modul în care cele două cluburi au ales să renască, prin implicarea directă a suporterilor.

DSC_0288Sibienii au donat pentru Poli

Un gest frumos s-a petrecut în repriza a II-a atunci când cutia de donații pentru Poli, una din modalitățile prin care fanii contribuie direct la susținerea clubului, a ajuns în marginea galeriei timișorene. La solicitarea unei fane ”alb-violete” mai mulți suporteri sibieni și cisnădieni, aflați dincolo de scaunele goale tampon despărțitoare, în tribuna a II-a, au reacționat donând bani în cutie. Momentul a fost aplaudat cu entuziasm de galeria timișoreană stârnind mai multă reacție pozitivă din partea spectatorilor obișnuiți prezenți la tribuna a II-a.

Pe teren s-a terminat 5-1 în favoarea Măgurii cu penalty ratat de timișoreni în ultimul minut. Dar cui îi mai păsa când Politehnica e în sărbătoare continuă de 7 zile. Iar Cisnădia bifa a noua victorie în retur în aplauzele propriilor suporteri care nu au uitat să mai felicite încă o dată jucătorii și galeria timișoreană la ieșirea de pe teren..Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.