JSport.ro

În finala Cupei României – faza județeană, se vor întâlni duminică vicecampioana Ligii a IV-a, Viitorul Șelimbăr, și surpriza competiției, Dacia Ațel, echipa din eșalonul cinci care a eliminat până acum 6 echipe dintre care 3 de nivel superior: CS Agnita, Sparta Mediaș și AS Copșa Mică.

Dacia Ațel este o echipă care a evoluat doar în eșalonul județean zonal și numele său nu spune prea multe chiar dacă anul trecut a câștigat Cupa României, zona Mediaș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ațel pe hartă

Puțini sunt cei care au auzit despre această echipă sau chiar despre localitatea din care face parte și câteva detalii ar putea să vă surprindă. Ațelul se află la 16 km de Mediaș, 68  de Sibiu sau 32 de km de Sighișoara și are în componență satele Ațel și Dupuș. Plecând din Mediaș, imediat după comuna Brateiu, la capătul unui drum județean  (DJ142F) de un asfalt ireproșabil se deschide un sat săsesc autentic și uimitor de bine conservat.

Satul Aţel a fost atestat documentar în anul 1283 sub numele „Vila Echellini” iar de la sfârșitul secolului XIV-a stă strajă în centrul satului Biserica Evanghelică fortifictă 100 de ani mai târziu. Am călătorit în peste 80% din satele, comunele și orașele județului nostru dar Ațelul, așa cum l-am găsit zilele trecute, poate ocupa cu siguranță un loc în Top 5 al celor mai frumoase localități. Casele sunt reabilitate autentic, cu gust, și cu atenție deosebită acordată arhitecturii tradiționale; poate doar Sibielul l-ar putea concura. De la un capăt la celălalt te impresionează o curățenia exemplară, drumuri asfaltate sau pietruite și un cadru natural de poveste.

Stadion cochet, vestiar în amenajare

Drumul principal te conduce fără voie spre terenul de fotbal al Ațelului. Baza sportivă este simplă și în plin proces de reamenajare. Se lucrează intens la clădirea vestiarelor, în curând va ajunge și curentul. Terenul este împrejmuit cu gard iar băncile de rezervă sunt acoperite. Condiții peste câteva stadioane chiar din Liga a IV-a. Tribunele amintesc de perioadă boemă a fotbalului, băncuțe de lemn încadrate perfect în peisajul natural din jurul stadionului. Am putea spune o tribună eco.

Despre Dacia Ațel aflăm câteva lucruri în plus de la primarul localității, Ovidiu Aldea. Este cel care se ocupă direct de echipă pe care a ajutat-o și din… teren să câștige campionatul Ligii a V-a: ”Este pentru prima dată când câștigăm seria Mediaș a eșalonului V dar nu putem evolua în Liga a IV-a. Suntem bucuroși că am ajuns în finală pe care vrem să o câștigăm. Mai departe, dacă băieții își doresc să jucăm în Turul I național al Cupei României voi face toate eforturile să îi susțin”, precizează Ovidiu Aldea. ”Lucrăm la stadion pentru a finaliza vestiarul și a crea cele mai bune condiții pentru echipă”, a mai adăugat primarul localității.

Dacia a ajuns în finala Cupei României, faza județeană, după un parcurs excelent în care a eliminat 6 echipe: Atletic Municipal Mediaș (6-5), Cetate Slimnic (3-2), AS Chirpăr (8-2), AFC Agnita (6-3), Sparta Mediaș (1-1, 6-4 pen.), AS Copșa Mică (5-1)

5 lucruri despre Dacia Ațel

  1. Dacia Ațel a câștigat Liga a V-a, seria Mediaș și a obținut dreptul de a promova în eșalonul superior
  2. Este prima promovare din istoria clubului dar deocamdată nu există posibilitatea ca echipa să joace în Liga a IV-a
  3. Din această vară numele echipei va fi schimbat. Nu este cunoscută noua denumire dar este certă o reorganizare completă a clubului.
  4. Primarul localității este jucător al echipei.
  5. În lot se află și fostul mijlocaș al echipei Gaz Metan Mediaș, Flavius Boroncoi.

32 de jucători

Din echipa Ațelului fac parte nu mai puțin de 32 de jucători. Astfel în lot se regăsesc: Ovidiu Aldea, Gabriel Aldea, Mihai Bălan, Flavius Boroncoi, Beneamin Brindea, Ilarie Brindea, Sergiu Butureanu, Răzvan Florea, Paul Gorea, Lucian Grosu, Cristian Mărcuș, Noe Mărcuș, Gheorghe Merca, Alin Mija, Adrian Moariu, Nicolae Muntean, Viorel Muntean, Adelin Nedelea, Gheorghe Negru, Marian Nicolau, Ezechiel Pintea, Alexandru Preotu, Sergiu Prostean, Vasile Racoti, Achim Rau, Cristian Ruja, Ionatan Savu, Laurențiu Sîrbu, Christian Szambati, Ionuț Varnacea, Mihai Vasiu, Andrei Vizi.

Finala Cupei României – faza județeană, va fi duminică, de la ora 17:30, pe stadionul din Copșa Mică, între Viitorul Șelimbăr și Dacia Ațel.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.