JSport.ro

Lucrările la Stadionul Municipal avansează greoi dar lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ar părea. Situația precară în care se află structura tribunei mari, nedemolată, împiedică constructorul să ofere garanția calității dacă nu se efectuează lucrări suplimentare.

Se lucrează în aceste zile la tribuna mare, Peluza Sud, gura de ieșire a tunelului de acces subteran spre vestiare și pista de atletism. Chiar dacă scaunele sunt deja la stadion, montarea lor întârzie pentru că la tribuna mare situația nu a stat ca pe hârtie. Edificiul construit la începutul anilor 80 are probleme de rezistență care se vor acutiza în anii următori (lucrările de reabilitare nu vizează și structura acesteia sau sala de atletism de la subsol), dar neprevăzut a fost și betonul mâncat al gradenelor prin care a ”răsărit” fierul. Soluțiile implică bani și timp în plus dar beneficiarul, Primăria, se fâstâcește în a le aplica.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Atleți medaliați, pistă pentru amatori

Deși Sibiul are an de an sportivi medaliați la atletism, noua pistă de atletism a Sibiului și singura va avea… 4 culoare. Adică nu va putea fi omologată niciodată pentru concursuri. Deși inclusiv constructorul a explicat necesitatea a 6 culoare pentru omologare și posibilitatea realizării ei cu ușurință, beneficiarul a preferat proiectul de pistă pentru… antrenamente. Singura pistă omologată din județul nostru rămâne astfel la Mediaș.

Scaune murdare de excrementele ciorilor – problemă nerezolvată

O altă situație în care constructorul a propus o rezolvare realistică a fost acoperișul tribunei mari sub care sunt zeci de cuiburi de păsări care au murdărit dintotdeauna gradenele aflate sub acesta. Beneficiarul a preferat ultrasunetele, soluție considerată nefolositoare pentru că păsările se obișnuiesc cu ele, deși s-ar fi putut monta o plasă care să alunge definitiv porumbeii și ciorile. Astfel, acoperișul a fost doar văruit.

FOTO – 28 septembrie

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Rusine “duamnei” Primar pentru ca nu a acceptat sa construiasca 6 culoare pentru pista de atletism. Loc exista, iar diferenta de pret e minora in comparatie cu toata investitia. Amatorism si/sau incapatanare si/sau dezinteres. Nici un bai, urmeaza alegeri …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.