JSport.ro

Voința Sibiu și Viitorul Șelimbăr au oferit sâmbătă celor peste 150 de spectatori prezenți pe arena de pe Seviș un meci cu sare și piper. Cele trei puncte s-au dus la final în tabăra sibiană, ”alb-verzii” luându-și astfel revanșa pentru înfrângerea din meciul de debut în actuala ediție de campionat.

După o primă repriză excelentă și dominată total, Voința conducea cu 2-0 la pauză prin reușitele lui Spinciu, min. 7 (singur cu portarul, lansat de Frățilă), și Fernea, min. 23 (șut din prima după o pasă în fața porții a aceluiași Frățilă).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazdele au egalat rapid în partea secundă prin ”dubla” lui Paul Mila (min. 48 și 51). Sibienii nu s-au împăcat cu rezultatul și au dat lovitura în minutul 75 prin Dragoș Țentiu care a prins un șut senzațional din afara careului de 16 metri după o respingere în față a defensivei șelimbărene (video mai jos, min. 0.42).

”Basarabia e România”

Aproximativ 30 de suporteri ai Voinței Sibiu au încurajat echipa ”alb-verde” în mod organizat cântând pe întreaga durată a meciului. Galeria Voinței a afișat la începutul jocului și un banner dedicat zilei de 27 martie (devenită din acest an sărbătoare națională). ”Basarabia e România” a fost mesajul suporterilor cu referire la dorința de unitate și de reîntregire teritorială a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Interesant este că la Voința evoluează 2 jucători născuți în Basarabia.

La 27 martie 1918, Basarabia devenea prima provincie istorică românească care se unea cu România. A fost urmată în același an de Bucovina (28 noiembrie) și Transilvania (1 decembrie). Basarabia a fost ulterior ocupată forțat de Uniunea Sovietică la 28 iunie 1940. România a primit ultimatum să cedeze Basarabia și Bucovina de Nord în doar 4 zile sub amenințarea războiului însă sute de mii de români aveau să aibă de suferit în următorii ani ca urmare a campaniilor de persecuție (arestări arbitrare, torturi, execuții și deportări în gulagurile Siberiei): 57 000 de morți și peste 100 000 de deportați.

Voința Sibiu – Viitorul Șelimbăr 2-3
Stadion: Sevișul. Spectatori: 130. Vreme: răcoroasă. Arbitri: Arbitri: Răzvan Cucerzan, Marius Vlad, Andrei Tonca (toți din Sibiu). Observator: Ioan Negulei (Ocna Sibiului)

Viitorul Șelimbăr

[team1]

Rezerve: 1. Pînculescu, 17. Sbîrcea, 23. Fogoroș, 4. Deac, 21. Barabas, 18. Vladu
Antrenor: Lucian Tarcea

Voința Sibiu:

[team2]

Rezerve: 9. Budică, 13. Șerban, 21. Dabu, 14. Namesnic, 90. Pandea, 21. Kucsinski, 22. Stângu.
Antrenor: Cristian Cotoară

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.