JSport.ro

DSC_0154Eveniment de vis astăzi pe stadionul Compa din Sibiu. Fosta ”casă” a Șoimilor a găzduit un meci de fotbal amical între grupa 2004 a A.S. Școala de Fotbal Ion Gheorghe Sibiu și grupa 2003 a CSA Steaua București, pregătită de Ludovic Sătmăreanu, eveniment organizat la invitația clubului sibian. Din cadrul fostelor glorii ale Stelei anilor 80 n-a lipsit nici Adrian Bumbescu în timp ce partida a fost ”fluierată” de fostul mare arbitru sibian Aron Huzu.

Ambițioși din primul până în ultimul minut, puștii de 11-12 ani pregătiți de Ion Gheorghe au arătat o poftă de joc senzațională și au învins în final Steaua în ciuda faptului că elevii lui Sătmăreanu au fost cu un an mai mari. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Petru Baciu din lovitură liberă. Șutul său expediat în forță peste zid l-a determinat pe portarul ”roș-albastru” să respingă doar cu vârful degetelor, în proprie poartă. Bucuria micuților sibieni a fost pe deplin meritată reușind să se închidă perfect în apărare până la final și chiar să-și creeze alte 2-3 ocazii decisive pentru a-și dubla avantajul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După încheierea jocului, învingătorii și-au salutat părinții și totodată cei mai infocați suporteri, aflați pe margine (video mai jos):

Șc. de fotbal Ion Gheorghe (gr. 2004): Stoica Darius, Stoica Cosmin (portari) – Coman Răzvan, Boromiz Alexandru, Terchilă Sebastian, Ciobanu Ciprian, Marcu Andrei, Chișoiu Bogdan, Baciu Petru, Bușa Luis, Blană Darius, Brâncovean Sorin, Mira Emil, Mitulețu Darius, Popa Robert. Antrenor prof. Ion Gheorghe.

CSA Steaua (gr. 2003): Cimpoieșu Georgian, Stanciu Patrick, Popa Răzvan Eduard, Soare Alexandru, Stan Andrei, Pleșa Robert, Pleș Mario, Marinică Alexandru, Carp Laurențiu, Ciusleanu Patrick, Morariu Ionuț, Moga Mihai, Lăzărică Andrei, Clim Leonard, Banciu Costin, Iosifescu Mihai. Antrenor Ludovic Sătmăreanu.

DSC_0099Adi Bumbescu: ”Suntem bucuroși să fim prezenți în acest oraș minunat”

Șeful centrului de copii al CSA Steaua București și fostul fundaș al câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni din 1986, Adrian Bumbescu, s-a întrecut în glume cu Ion Gheorghe pe tot parcursul partidei. La final, ”Ministrul Apărării” a vorbit pentru Sbsport.ro despre meci și despre situația clubului armatei Steaua. ”A fost un test bun pentru noi, am avut mulți jucători în probe, mulți titulari lipsă, am întâlnit o echipă bună, cu ambiție, a fost un meci bun. Suntem bucuroși să fim în acest oraș minunat și îi mulțumim lui Ion Gheorghe pentru invitație”. 

DSC_0090Ion Ghorghe: ”A fost ca un vis”

Victoria băieților săi în meciul de vineri i-a produs lui Ion Gheorghe un plus de bucurie dincolo de revederea emoționantă cu foștii colegi Bumbescu și Sătmăreanu. ”Aceste meci e o mare bucurie pentru părinți în primul rând. Meciul a fost ca un vis, copiii eu luptat enorm, le-am spus că un astfel de joc poate fi șansa lor să fie văzuți. Bucuria revederii cu foștii colegi este enormă și suntem fericiți că am adus echipa Stelei aici după cele două vizite pe care le-am făcut și noi în Ghencea pentru meciuri cu grupele lui Radu Troi (2004) și Sătmăreanu (2003)”, a declarat Ion Gheorghe.

Fostele glorii antrenează grupele de copii și juniori de la CSA Steaua

Urmare a conflictului dintre Armată și Gigi Becali pe tema palmaresului și a identității clubului ”roș-albastru”, în august 2015, oficialii Clubului Sportiv al Armatei Steaua au înființat o secție de fotbal, legitimând copiii născuți între anii 2001 și 2006 iar ulteror 2007 și 2008. În total aproximativ 130 de puști aflați sub coordonarea lui Adi Bumbescu, șeful Centrului de copii, și antrenorul grupei 2001. Vasile Aelenei (2002), Lajos Sătmăreanu (2003), Teo Anghelinei (2005), Toni Doboș (2006) și Florea Voinea (2007, 2008) sunt ceilalți antrenori care pregătesc juniorii CSA Steaua.

”Acesta e proiectul CSA Steaua și nu are nicio legătură cu clubul lui Gigi Becali. Deocamdată ne axăm doar pe juniori dar nu e exclus ca în viitor să avem și o echipă de seniori”, a precizat Adrian Bumbescu pentru sbsport.ro.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.