JSport.ro

Promovarea sportului in scoli63Sute de copii, de la mai multe școli gimnaziale din Sibiu, au participat vineri la ediția secundă a proiectului „Promovarea sportului în Școli”, proiect coordonat de profesorul Darius Mara. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, bucurându-se de prezența lui Viorel Hizo, Aron Huzu, dar și referentul zonal al FRF, Alin Hancăș.

Scopul acestui proiect este ca începând cu anul școlar 2016-2017 orele de educație fizică să fie introduse ca disciplină obligatorie în întreaga țară, începând chiar cu grădinițele, dar și în clasele 0-IV, cu un numă de patru ore predate de un profesor de specialitate.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În acest scop, sala „Transilvania” a găzduit  mai multe meciuri amicale disputate între elevii a 11 școli din județul Sibiu.

După partide plăcute ochiului, dar care i-au bucurat din plin, iar la final aceștia au primit diplome de participare din partea orgnaizatorilor. Școlile participante au fost: Şcoala Gimnazială Nr 25 Sibiu, Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu,  Şcola Gimnazială „I.L. Caragiale, Şcoala Gimnazială Nr 21 Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr 1 Sibiu, Şcoala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu, Şcoala Gimnazială Regele Ferdinand Sibiu, Şcoala Gimnazială Alţâna, Şcoala Gimnazială Chirpăr. Şcoala Gimnazială Răşinari, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Şelimbăr.

La eveniment au participat peste 400 de elevi și profesori, iar din tribune aceștia au fost susținuț de peste 350 de părinți.

Trebuie specificat faptul că acest proiect face parte din proiectul UEFA GRASROOTS, iar la debutul acestuia mai mulți invitați de onoare au luat cuvântul, iar aici îi putem aminti pe: Aron Huzu (fost arbitru FIFA şi preşedinte comisiei centrale de arbitrii), Viorel Hizo (antrenor Liga I), domnul Alin Hancăș (referent zonal pentru fotbal Alba-Sibiu),  conf. Univ. Dr. Mihai Sanislav (prodecanul Facultăţii de Ştiinţe), Lucian Cotora (fostă glorie a fotbalului sibian), președintele AJF Traian Marcu (AJF-ul a sprijinit competiția prin asigurarea brigăzilor de arbitri la toate meciurile).

 
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.