JSport.ro

Ce au în comun fotbalul sibian și Arhiepiscopia Sibiului? Dacă primul răspuns ar fi nimic cu siguranță este greșit. Pentru că puțini știu că cele două entități se intersectează în cartierul Terezian acolo unde Arhiepiscopia deține Liceul Carol și împreună cu el stadionul cunoscut de sibieni drept ”Pietricica” sau ”Progresul”, după numele echipei care a jucat în ultimii ani acolo. 

Stadionul a fost construit în anii 1940-’50 de Mitropolia Ardealului odată cu construcția Liceului Carol (ridicat între 1934-1938), naționalizarea din perioada comunistă l-a adus în posesia statului iar după 1989 a revenit în proprietatea Mitropoliei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Folosit în ultimii 20-30 de ani doar pentru meciuri în eșaloanele județene de seniori și juniori de către clubul Progresul Terezian, stadionul a ajuns treptat o ruină cu una dintre tribune acoperită total de vegetație. Ultimii doi ani a fost abandonat total și de echipa Progresului iar acum singurele care mai amintesc că aici s-a jucat fotbal sunt barele porților care se întrezăresc printre buruieni uriașe.

Gazon sintetic, nocturnă, vestiare modernizate

Contactată de SBPORT.RO, Arhiepiscopia Sibiului a precizat că peisajul din zonă se va schimba complet cât de curând. Proprietarul terenului va investia în amenajarea terenului după un proiect care va semăna cu cel al terenului II al stadionului Municipal. Terenul mare va fi acoperit cu gazon sintetic care va putea fi împărțit în 4 terenuri de minifotbal. Noua bază va beneficia de nocturnă și treptat se vor amenaja vestiarele și tribuna. Conform Arhiepiscopiei, se dorește omologarea arenei pentru competiții de nivelul Ligii a III-a.

90 de zile de la data începerii lucrărilor

Documentația necesară a fost depusă în luna mai a acestui an iar din 7 octombrie Arhiepiscopia Sibiului a primit avizul pentru începerea lucrărilor. Din momentul în care acestea vor demara efectiv, iubitorii fotbalului sibian ar putea beneficia de noua bază sportivă în 90 de zile. Cert este că noul teren va fi deschis spre închiriere tuturor doritorilor urmând ca proprietarul să stabilească ulterior modul în care va administra noul stadion.

Dacă va fi modernizat, terenul ”Pietricica” va fi abia al doilea reabilitat complet în decurs 30 de ani. Majoritatea terenurilor și stadioanelor Sibiului (exceptând ”Municipalul” aflat în plin proces de reconstrucție) au ajuns impracticabile sau prezintă condiții care nu mai pot atrage copii spre sport în anul 2019.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.