JSport.ro

LSS Voința Sibiu a obținut sâmbătă o victorie dificilă în partida cu ocupanta locului 13, Sion Săliște. Oaspeții au condus cu 2-1 până aproape de pauză însă au cedat fizic în ultimele 15-20 de minute și au permis sibienilor să se impune la o diferență de scor care nu reflectă neapărat realitatea din teren, 5-2.

Ionuț Frățilă a deschis scorul în min. 27 pentru Voința Sibiu. Jucătorul sibian a fost excelent lansat de o pasă a lui Rareș Șerban ce a recuperat o minge la mijlocul terenului. Singur spre poartă, cu adversar în urmărire, Frățilă a înscris cu precizie în poarta lui Părău. În mai puțin de 10 minute oaspeții au întors rezultatul în favoarea lor prin reușitele lui Poncu și Mihai Văcaru din penalty. Înainte de pauză, ultimul cuvânt l-au avut tot sibienii prin același Frățilă care a înscris printru-un șut puternic de la 16 metri din întoarcere.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După pauză, elevii lui Cotoară s-au instalat treptat la conducerea jocului însă golurile au venit abia în ultimele 20 de minute. Mai întâi Tiric a transformat un penalty în min. 74 urmat de alte două reușite ale lui Băilă și Frățilă care au asigurat un final de meci liniștit suporterilor și galeriei Voinței prezenți ieri pe stadionul din Ștrand pe o vreme nu tocmai prietenoasă.

Cristi Cotoară, antrenor Voința Sibiu: ”Mulțumit de rezultat, mai puțin de jocul din prima repriză pentru ca au fost prea multe greșeli individuale. Ne-am adaptat greu terenului, dar în a doua repriză nu am mai avut emoții pentru că am controlat jocul”.

Andrei Bitu, președinte Sion: ”Un meci bun făcut de echipa noastră până în min. 60 când am căzut fizic. Datorită accidentărilor am schimbat 2 jucători foarte importanți încă de la scorul de 2-2 și s-a vazut. Au intrat alti 2 jucatori care revin dupa accidentări, unul dintre ei a trebuit înlocuit dupa 10 min. și am pierdut o schimbare importantă. Se vede lipsa de pregătire și se vede că este primul meci pe 2017, un meci care a arătat bine pentru noi 60-70 de minute, accidentarile și condiția fizică au facut diferența. Nu pot sa fiu suparat atâta timp cât echipa noastră are cel mai mic buget din liga a IV-a. Totuși am reusit sa dezvoltăm acest club și în momentul de față avem peste 80 de jucatori, circa 40 copii, 20 seniori, 20 juniori. La noi totul se face de plăcere, de la mine în calitate de președinte până la antrenori, jucători copii etc. și de mute ori venim cu bani de acasă pentru a putea plati taxele aferente. Mulțumim sponsorului nostru CBS și primăriei Săliște pentru ospitalitate.” 

Președintele echipei Sion a mai punctat obiectivul din acest an: ”Cel mai mult mă interesează în acest an să promovăm tinerii. Avem un portar de 17 ani care azi a făcut minuni. Ei sunt viitorul și acesta e singurul nostru obiectiv. Legat de meciul de sâmbătă viitoare, dorim să realizăm o surpriză cu Miercurea și să scoatem cel puțin un egal”.

În urma rezultatului de sâmbătă Voința Sibiu rămâne pe poziția a opta dar reduce handicapul de puncte față de vecina superioară din clasament, Unirea Miercurea Sibiului, la 5 puncte. ”Verzii” vor juca sâmbătă în deplasare la Progresul pe terenul de lângă liceul Carol. Sion Săliște stagnează de asemenea în clasament, pe locul 13. Runda următoare primesc vizita Unirii Miercurea pe terenul de la Mag.

Reviste pentru suporteri

Spectatorii prezenți ieri pe stadionul Voința au primit gratuit un nou număr al revistei ”Voința Sibiu” editată chiar de suporterii echipei (foto jos).

Voința Sibiu – Sion Săliște 5-2
Stadion: Voința. Spectatori: 100. Arbitrii: Ioan Sebastian Fleșer, Viorel Fleșer (toți din Mediaș), Silviu Mărginean (Copșa Mică). Observator: Lucian Gherdea.

Voința Sibiu

[team1]

Rezerve: 8. Sărătean, 5. Kucsinski, 90. Pandea, 9. Daniel, 18. Stângu, 8. Creangă. Antrenor: Cristian Cotoară

Sion Săliște

[team2]

Rezerve: 4. Damaschin, 6. Clev, 20. Biriș, 16. Turpan, 5. Lazinovici, 14. Preda, 18. Bartolomeu. Antrenor: Nicolae Pițigoi

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.