JSport.ro

FC Hermannstadt a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei României de către FCSB, grupare pe care o învingea în urmă cu doi ani în aceași competiție cu 3-0. De data aceasta istoria nu s-a mai repetat și chiar dacă au condus cu 1-0 până pe final, elevii pregătiți de Vasile Miriuță au pierdut 1-2, spre dezamăgirea celor prezenți în tribune. 

Meciul a început cu ocazia celor de la FCSB, formație care a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 3, când Olimpiu Moruțan l-a pus la grea încercare pe Emanuel Novo, șutul acestuia fiind respins acrobatic de goalkeeper-ul celor de la Hermannstadt.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 13, Rimane nu profită de o pasă excelentă și șutează puțin pe lângă vinclul porții apărate de Andrei Vlad, aceasta având să rămână și ultima fază notabilă din primul mitan.

Partea secundă debutează cu FC Hermannstadt ceva mai vioaie în ofensivă, iar nou-intratul Jo Santos începe să le pună probleme fundașilor de la FCSB. În minutul 47, Yazalde driblează doi apărători ai oaspeților în flancul drept, centrează perfect pentru Dumitriu, dar acesta din urmă nu se intersectează cu balonul, iar mingea se scurge agonizat prin fața porții lui Andrei Vlad.

Cele două echipe continuă să își creeze ocazii, partea a doua fiind mai animată decât prima, iar golul sibienilor nu putea veni din gheata altcuiva, decât a celui mai prolific atacant din ultima perioadă, Gabriel Debeljuh. Acesta a deviat un balon cu capul pentru Dumitriu, iar mijlocașul sibienilor îi oferă un assist lui Debeljuh, lasându-l singur cu Andrei Vlad, pe care l-a executat cu sânge rece.

Bucuria spectatorilor care visau deja la calificarea în semifinale nu a durat mult, asta deoarece în minutul 84, Luchin a înscris în propria poartă. Lovitura de grație a fost dată în minutul 90, atunci când Man, Coman și Vodă, care a uitat să facă pasul la ofsaid au făcut k.o. apărarea lui Miriuță, spulberând speranțele suporterilor din Sibiu.

FC Hermannstadt:

[team1]

Antrenor: Vasile Miriuță

FCSB: 

[team2]

Antrenor: Bogdan Vintilă

Ieșirea lui Kevin Rimane a fost resimțită, fostul jucător al celor de la PSG făcând un meci excelent până în momentul înlocuirii

Naivi pe final, de la extaz la agonie în doar 15 minute din cauza greșelilor individuale

Golul marcat de Gabriel Debeljuh i-a adus pe sibieni în fața unui vis, acela de a se califica din nou împotriva uneia dintre formațiile bune ale primei divizii, însă visul tuturor a fost spulberat, asta după ce cu 15 minute înainte de ultimul fluier Sibiul visa frumos din nou.

Mai întâi Srgjan Luchin a înscris în propria poartă după o centrare venită de pe partea dreaptă din piciorul lui Crețu. Apoi a sosit minutul 90, când doi dintre cei mai talentați tineri din Liga 1, Florinel Coman și Denis Man au creat o fază spectaculoasă, acțiune la care au profitat desigur și de lipsa de reacție a lui Vodă, care nu a ieșit la ofsaid, lucru făcut de întreaga defensivă.

Totuși, FC Hermannstadt s-a prezentat mai mult decât onorabil în fața formației care face cele mai masive învestiții în lotul de jucători din România. Chiar dacă s-a dovedit a fi o înfrângere FC Hermannstadt părăsește Cupa României cu capul sus și cu speranța că dacă băieții antrenați de Vasile Miriuță vor repeta prestațiile din această seara, suporterii vor vedea duelurile din prima ligă și în sezonul următor.

Gabriel Debeljuh a reușit prin prestațiile sale să devină incontestabil idolul tribunelor, fanii lui FC Hermannstadt i-au scandat numele în repetate rânduri atacantului croat, arătându-se recunoscători pentru ultimele prestații ale fotbalistului.

Cât îl mai putem ține pe Debeljuh?

Prestațiile din ultima perioadă ale unuia dintre cei mai în formă jucători din lotul lui Miriuță, Gabriel Debeljuh, ridică un semn mare de întrebare cu privire la faptul că ultimele evoluții ale atacantului croat vor stârni interesul formațiilor din prima liga și nu numai.

Cu siguranță aici trebuie apreciată munca celor doi conducători Mihai Zamfir și Iuliu Mureșan care se pare că au avut „ochi” încă odată cand au transferat un fotbalist care demonstrează pe zi ce trece că valoarea lui este cu mult peste ceea ce întâlnim în ofensivele de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.