JSport.ro

Gheorghe Țurlea, jucător reprezentativ în echipa din anii ’70-’80 a FC Șoimii Sibiu și antrenor la Inter Sibiu, s-a stins ieri la vârsta de 66 de ani, la spitalul din Timișoara. 

Născut la 26 octombrie 1952 la Sibiu, Gheorghe Țurlea s-a remarcat în echipa de aur a Școlii Sportive Sibiu (CSȘ) sub 18 ani care a câștigat în 1970 titlul de campioană națională după o finală cu Petrolul Ploiești pe fostul stadion Lia Manoliu (23 August atunci). A jucat ulterior pentru CSM Sibiu, UTA Arad, Șoimii Sibiu, Victoria Călan, Corvinul Hunedoara, Mureșul Deva.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Traian Marcu, președinte AJF Sibiu: ”A fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști sibieni din generația ’52 care a câștigat primul titlu național la fotbal cu echipa Școlii Sportive (CSȘ). A jucat apoi la Șoimii iar anii l-au dus ulterior în județul Hunedoara, la mai multe echipe. Ultima dată activa în cadrul clubului CS Deva. Dumnezeu să-l odihnească”. 

Nicolae Stanciu, ziarist Ziarul Hunedoreanului: ”Mi-a venit greu să cred când mi s-a spus că Ghiță Țurlea a murit. E de necrezut, dar cu rânduielile venirii pe lume și plecării pe tărâmuri neștiute nu te poți pune! Fotbalistul, antrenorul și omul de club din Sibiu, unde a jucat în buna echipă de B a lui Titi Teașcă, a ajuns prin jocurile soartei la Călan, la Victoria. Apoi la Corvinul, la Mureșul Deva, înapoi la Sibiu, ca antrenor secund și principal la Inter, echipă de viță nobilă, cu joc elegant, dar cu viață scurtă… A încheiat ca Om bun la toate la Mureșul Deva, pe când încă era echipă… Acum, iată, a încheiat și cu viața la doar 66 de ani. Nu a apucat să se bucure prea mult de pensie și de viața liniștită și caldă alături de doamna Simona. Condoleanțe! Adio prietene! Lacrimile multora vor lumina amintirea ta. Dumnezeu te are în grijă.”, a fost mesajul transmis de ziaristul hunedorean pe pagina de facebook a lui Țurlea.

”Dumnezeu sa te odihnească în liniște și pace Ghiță Țurlea” a scris pe pagina fostului Șoim și fiul regretatului Mircea Gabel, Mihai Claudiu, care a adăugat o fotografie alături de Țurlea împreună cu mesajul: ”Ghiță Țurlea, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai Sibiului și al țării”

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.