JSport.ro

După 2 ani consecutivi petrecuți în Liga a III-a, clubul FC Avrig a decis să se retragă în acest an deși a încheiat sezonul pe un liniștitor loc 8 din 16 participante. Avrigenii au invocat problema bugetului. 

Incertitudinea instalată asupra Avrigului de mai multe săptămâni s-a clarificat în aceste zile când FC Avrig a fost nevoită să se retragă din campionatului Ligii a III-a, acolo unde a făcut o figură frumoasă în cele două sezoane consecutive la care a participat. Mai mult, deși în fiecare an a avut un buget minim, s-a format o echipă omogenă, competitivă, care a obținut deseori victorii în fața echipelor aflate în lupte pentru promovare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Legea care obligă din acest an ca echipele participante în Liga a III-a să ofere în avans către FRF garanția a 5 000 de euro a încurcat și mai mult planurile Avrigului care nu avea oricum siguranța unui buget suficient pentru sezonul 2019/2020.

Vasile Comănean, director sportiv al clubului avrigean, a explicat situația actuală a echipei: ”După mai multe discuții s-a ajuns la concluzia că bugetul ar fi insuficient pentru Liga a III-a iar cea mai bună soluție a fost să activăm în Liga a IV-a. Jucătorii care au avut oferte bune au primit dreptul de a pleca, o parte au rămas și treptat ne vom reorganiza pentru anul viitor, pentru că în acest an nu poate fi vorba să ne luptăm la promovare. De echipă se vor ocupa în acest moment Simion, Bucur și Cosovan”, a precizat Vasile Comănean, director sportiv FC Avrig.

43 de puncte a realizat Avrigul în sezonul precedent disputat în seria a IV-a a Ligii a III-a. În 30 de partide, ”alb-albaștrii” au obținut 13 victorii, 4 remize și 13 înfrângeri.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.