JSport.ro
FC Șoimii Sibiu – Dinamo Victoria 0-1, sezonul 1983-1984

Cea mai longevivă echipă sibiană (1913-2001) se va reuni pe gazon într-un meci al amintirilor frumoase. Jucătorii care umpleau ”Municipalul” în anii 80 vor îmbrăca din nou tricourile ”Șoimilor” pentru o întâlnire de sărbătoare cu formația similară a Nitramoniei Făgăraș, vineri, 10 august, de la ora 18:00, pe stadionul ”Obor”.

FC Șoimii Sibiu a fost cu siguranță cea mai iubită echipă a Sibiului dar și veșnica rană a suporterilor de pe Cibin de a nu-și vedea echipa favorită în Divizia A. Șoimii a ratat la mustață nenumărate promovări pe prima scenă dar asta a făcut ca legătura cu susținătorii să fie mai puternică. Atât de puternică încât chiar și în exilul de pe stadionul Compa, după 1986, când a pierdut întâietatea în fața Interului, echipa să fie urmărită constant de câteva mii de oameni deși ultimii ani i-a jucat în C.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meci de gală pe stadionul ”Obor”

Echipa Șoimilor din anii 80 a rămas sudată și după aproape 40 de ani. Jucătorii de atunci au rămas prieteni chiar și cu rivalii regionali de atunci, Gaz Metan, Unirea Alba Iulia, Carpați Mârșa sau Nitramonia Făgăraș. Ocazional, se întâlnesc pentru reeditarea derby-urilor de altădată: ”Pe vremuri, vorba aia, ne spărgeam capetele (râde), dar am rămas prieteni, avem un respect deosebit unii pentru alții”, rezumă în câteva cuvinte Dan Curtean, jucător de bază al Șoimilor, azi director sportiv la Viitorul Șelimbăr, cum a rezistat peste atâția ani legătura dintre jucători dar și dintre adversarii lor.

Vineri, 10 august, de la ora 18:00, pe stadionul Obor (lângă Târg, ieșirea spre Mediaș), FC Șoimii Sibiu, anii 80, va întâlni Nitramonia Făgăraș, anii 80. ”Am rămas prieteni, ne întâlnim ocazional mai mult pentru plăcerea de a ne revedea. Ultimele meciuri le-am jucat cu Gaz Metan, unul la ei, unul la noi, cu Făgărașul am mai jucat acum câțiva ani, a mai fost cu Mârșa pe Municipal prin 2005”, completează Dan Curtean. Peste o săptămână, în 17 august, meciul se va repeta pe stadionul din Făgăraș.

Din echipa Șoimilor (club înființat în 1913) vor face parte (ne cerem scuze dacă omitem pe cineva): Bogdan Cherecheș, Vasile Șoaită, Vasile Rusu, Emil Bârsan, Ion Gheorghe, Cristian Pustai, Florescu, Aurelian Beleaua, Coldea, Ucidău, Dorel Popa, Vasile Armenean, Szebin, Raica, Dan Călinescu, Cornel Cașolțan, Dan Curtean, Stelian Giugiumică, Rotar, Muscă, Mihai Gabel (fiul regretatului Mircea Gabel), S. Marcu, D. Mărginean, Drăgoi.

În echipa Nitramoniei Făgăraș (fondată în 1936) se vor regăsi Vasile Nucă (care a jucat și la Șoimii), Alexandru și Costel Gherghe, Kelemen, Bebe Manciu, Bebe Negroiu, Milu Palfi, Ionel Sfrijac, Doru Guță, Cosmin Băcilă, Bogdan Lie, Cătălin Szabad, Marius Oancea, Octavian Cocan, Tudor Marin, S. Cosma iar delegația echipei va fi condusă de însuși primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

FC Șoimii Sibiu a fost un club emblemă al orașului Sibiu înființat în anul 1913 și desființat în 2001. A jucat 3 sezoane în prima divizie, între 1932 și 1934 și în sezonul 1949-1950. A fost echipa fanion a orașului până în 1986 când noul club FC Inter, susținut de autoritățile locale, i-a luat locul pe stadionul Municipal, Șoimii mutându-se pe stadionul IPAS (actual Compa). În anii 90 a jucat în Divizia C iar după ultima ratare a promovării în fața Pandurilor în 2000 s-a desființat un an mai târziu.

FC Șoimii Sibiu în imagini:

Nitramonia Făgăraș în imagini:

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.