JSport.ro

DSC_0457Liga a IV-a, sezonul 2016/2017, debutează sâmbătă, 10 septembrie, cu, probabil, derby-ul acestui tur de campionat. Măgura Cisnădie, fostă divizionară C şi FC Avrig, echipele care s-au întărit cel mai puternic în această vară se întâlnesc în meci direct de la ora 11.00, pe stadionul Măgura.

Cu o puternică finanţare din partea Consiliului Local Avrig, un nou staff tehnic care îl are în centru pe Eugen Beza şi un partener surpriză în persoana lui Massimo Spagli, patronul echipei de sintetic Juventus Sibiu, FC Avrig a realizat transferuri care o propulsează în principala favorită la promovare. Chiar dacă a cedat 7 jucători, trupa lui Beza şi Comănean a adus jucători care nu mai au nevoie de prezentare la nivelul fotbalul judeţean din Sibiu: Mircea Risti, Andrei Halmaghi, Mircea Popa, Gabi Dugulan, Eugen Beza, Natea, portarul Cocârcă sau mai tânărul Andrei Stoia. Echipa din oraşul lui Gheorghe Lazăr îi mai are în lot pe: Bucur, Popa, Mantea, Simion, Cosovan, Coman, Tatu, Iancu, Bartoș, Iacob, Șanta.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Spre deosebire de colegele din eşalonul patru, Avrigul a avut şansa să bifeze în această vară şi două meciuri oficiale. Echipa pregătită de Beza a ajuns în turul II al Cupei României unde a fost elimată de Avântul Reghin (scor 1-2) dar, în prealabil, a trecut de formaţia de divizie a treia, ACS Odorheiul Secuiesc (2-0).

dsc_2102Vasile Comănean: “Ne dorim victoria”

Chiar dacă echipa sa va evolua în deplasare, Vasile Comănean îşi doreşte doar victoria în meciul cu Cisnădia. “Vrem să câştigăm mâine, normal, ca în fiecare meci. Însă, obiectivul în acest campionat este o clasare cât mai sus, în primele echipe, nu e o tragedie dacă nu terminăm pe locuri promovabile. Sâmbătă îmi doresc să fie un meci frumos, spectaculos pentru public, să ne bucurăm cu toţii de fotbal”.

De partea cealaltă, Cisnădia, deşi anunţată iniţial ca o formaţie ce se va reoganiza după retragerea din Liga a IV-a cu jucători locali, a punctat încet dar sigur la capitolul transferuri. Primul “tun” a fost sosirea “grupului” de la Pianu (jud. Alba). Bogdan şi Ionuţ Bărculeţ, Dănuţ Deaconu şi Florin Stelea sunt, probabil, cei mai buni jucători ai generaţiei de “republicani” ai CSU Voinţa Sibiu (2012) şi care au mai trecut ulterior pe la Viitorul Sibiu, LSS Voinţa pentru ca ultimul an să-l petreacă în judeţul vecin. Evoluţiile de la Pianu i-au propulsat ulterior pe Florin Stelea şi Bogdan Bărculeţ la Vinţu de Jos (campioană în Liga 4, Alba), respectiv Performanţa Ighiu (Liga a III-a).

Ultimele săptămâni au completat lotul Cisnădiei cu alte transferuri de marcă: Marius Armenean şi Gabriel Tănase (Tase) sunt cele mai sonore nume. Tot la categoria nou-veniţi ami sunt: Iulian Spinciu, Adrian Secăşan, Silviu Rogozan, Marinel Şumuţiu şi portarii Alex Samoilă şi M. Pîrvu. În lot se mai află: Bîgu, Gombar, Gligor, Nistor, Poncu, Cauc, M. Arcaș, C. Arcaș, Nicolăiță, Manu, Dache, Morariu.

dsc_0755Neluţu Luca: “Meci de 1×2 cu Avrigul”

Antrenorul formaţiei, Neluţu Luca, spune că obiectivul echipei nu este promovarea: “Nu ştiu dacă avem dreptul să promovăm, nu cred, după ce ne-am retras din liga a III-a, ne dorim să creăm o echipă frumoasă, să legăm jocul, să facem o figură bună. Avem jucători care au venit în ultimele 2-3 săptămâni, pe care i-am văzut puţin în 2-3 “amicale”, avem un start de campionat foarte greu, jucăm în primele trei etape cu Avrig, Hermannstadt II şi Păltiniş Răşinari, va fi greu. Jucăm să câştigăm fiecare meci, clar nu ne putem dori altceva dar să sperăm că vom omogeniza lotul rapid. Cu Avrigul va fi meci de 1×2, dar eu sper 1, normal (râde)”.

Cele două trupe s-au întâlnit în “amical”

FC Avrig şi Măgura Cisnădie au disputat în această vară un joc amical împreună dar meciul a fost întrerupt după 60 de minute de furtună. Scorul era în acel moment 1-0 pentru Cisnădie, gol marcat de Bogdan Bărculeţ.

Etapa I, 10 septembrie 2016, ora 11.00

Voința Sibiu – Viitorul Șelimbăr
Unirea Miercurea Sibiului – Progresul Terezian
CS Agnita – FC Hermannstadt II
ASA Sibiu – Păltiniș Rășinari (se joacă la Rășinari)
Sparta Mediaș – Athletic Șura Mare
FC Tălmaciu – Continental Sibiu

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.