JSport.ro

Cristian Cotoară a ales să se despartă în această vară de LSS Voința Sibiu pentru o provocare. După 4 ani în care a pregătit echipele de seniori și juniori ale clubului ”alb-verde”, Cristi Cotoară va schimba campionatul sibian cu cel din județul Alba acolo unde o va pregăti pe Euro Șpring. 

Pentru tânărul antrenor sibian în vârstă de 29 de ani, contactul cu fotbalul din județul vecin va fi unul nou. În ultimii 4 ani a antrenat fără întrerupere LSS Voința Sibiu iar în perioada 2007-2012 a pregătit grupele de juniori ale fostei echipe CSU Voința.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cele mai bune rezultate alături de LSS Voința Sibiu le-a obținut în sezonul 2013/2014 când echipa a terminat pe locul 3 și a câștigat Cupa României – faza județeană. În aceeași perioadă a obținut locul 2 la turneul amical ”Fotbal fără patroni” unde au mai participat FC Argeș, FC Vaslui și Politehnica Timișoara, ultima aflându-se acum în Liga a II-a. Cu echipa de juniori A1 a câștigat sezonul 2015/2016 și l-a pierdut la mustață pe cel din 2016/2017 (egal de puncte cu echipa campioană dar meci direct mai slab).

”Trebuie să formez o echipă într-un timp foarte scurt”

La Șpring, Cotoară și-a cunoscut noii elevi ieri alături de care va avea și 6 foști juniori la LSS Voința Sibiu. Echipa din Alba a fost înscrisă în ultimul moment în Liga a IV-a după ce clubul a fost reînființat în această vară și inițial s-a dorit înscrierea în a cincea ligă cu obiectiv de promovare în primul an. ”Înainte să încep, trebuie să oftez o dată pentru că nici nu știu cu ce să încep. E greu să las totul în urmă și să o iau de la zero. La Șpring trebuie să formez o echipă din jucători aduși acum, cu o săptămână înainte de începerea campionatului, câte 2, 3 jucatori de la alte echipe și asta o să fie cel mai greu. Trebuie să îmbin tinerețea și entuziasmul a 6 juniori care au venit cu mine în continuare, cu experiența și determinarea unor jucători care au venit aici de la 3, 4 echipe diferite. Cel mai important e că toți acești jucători să aibe un caracter frumos ca să putem crea un grup unit, a precizat Cotoară.

”Rămân multe amintiri frumoase în urmă”

Despre perioada petrecută la LSS Voința Sibiu, Cristi Cotoară nu uită trecutul dar crede că schimbarea va fi benefică pentru ambele părți: ”Cât despre ceea ce las în urmă… Sunt multe amintiri, meciuri, momente, prieteni, mai exact o echipă. Vreau să le mulțumesc tuturor, mai ales jucătorilor cu care am realizat atâtea victorii frumoase și am dus aceasta echipă până pe poziția a doua a clasamentului în cel mai bun sezon al nostru. Dar cred ca această schimbare o să fie benefică pentru toată lumea. Pentru mine o sa fie o provocare cât si pentru echipă, să schimbe ceva în bine și să urmeze ceva pozitiv.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.