JSport.ro

În această dimineață, președintele AJF Sibiu, Traian Marcu, a emis un comunicat prin care a dorit să prezinte evenimentele ultimelor zile în urma cărora FC Avrig a câștigat la ”masa verde” jocul cu Păltiniș Rășinari. Comunicatul a fost publicat pe pagina oficială a AJF Sibiu. Vi-l prezentăm integral mai jos: 

”In urma comentarilor apărute în spațiul public si presa locală, referitoare la deciziile AJF Sibiu luate în cazul echipelor FC Avrig și AS Păltiniș Rășinari, conducerea AJF Sibiu dorește să aducă la cunoștință opiniei publice aspecte lămuritoare asupra stării de fapt și ordinea desfășurării evenimentelor:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

    1. În ședința Comisiei de Disciplină din data de 04.05.2017, care este publică pe site-ul AJF Sibiu, jucătorul Han Silviu de la AS Păltinis Rășinari este suspendat 6 etape.

    2. În data de 12.05.2017, Comisia de Apel a AJF Sibiu, prin decizia nr. 1/12.05.2017  publică pe site-ul AJF Sibiu, reduce suspendarea jucătorului Han Silviu la 3 etape.

    3. În data de 13.05.2017, în cadrul etapei a XXIV-a a Ligii a IV-a, se dispută jocul dintre AS Păltiniș Rășinari și FC Avrig care se încheie cu rezultatul de 3-2 în favoarea echipei AS Păltiniș Rășinari. Precizăm că înainte, la pauză și la finalul jocului, niciuna dintre echipe nu a formulat o contestație în raportul de arbitraj.

   4. In data de 16.05.2017, echipa FC Avrig face un memoriu înregistrat la secretariatul AJF Sibiu cu nr. 16 în care contestă decizia luată de Comisia de Apel a AJF Sibiu privind reducerea suspendării și a dreptului de joc al jucătorului Han Silviu la jocul din data de 13.05.2017, din cadrul etape a XXIV-a.

  5. În data de 18.05.2017, echipa FC Avrig mai depune un memoriu inregistrat cu NR.17 catre AJF Sibiu prin care solicita infiintarea unei comisii pentru verificarea  rapoartelor de arbitraj ale echipei AS Paltinis Rasinari motivand ca exista suspiciuni ca mai multi jucatori de la echipa AS Paltinis Rasinari se aflau in stare de suspendare pentrul cumul de cartonase galbene la jocul din data de 13.05.2017.

  6. În data de 28.05.2017, Președintele AJF Sibiu convoacă Comitetul Executiv al AJF Sibiu pentru a se aduce la cunostință și a dezbate cele două memorii depuse de către FC Avrig. Deciziile luate de Comitetul Executiv (publice pe site-ul AJF Sibiu) au fost următoarele:

      – respinge primul memoriu cu NR. 16 din 16.05.2017

    –  pentru cel de-al doilea memoriu cu NR. 17 din 18.05.2017 hotărește înființarea unei comisii mixte formată din: un membru al Comitetului Executiv, Secretarul General al AJF Sibiu, un membru al clubului FC Avrig si un membru neutru care a doua zi să verifice toate rapoartele echipei AS Păltiniș Rășinari.

   7. În data de 29.05.2017, după verificarea rapoartelor, comisia menționata anterior a constatat că jucătorul Han Silviu de la AS Păltinis Rasinari a primit în jocul din etapa a XX-a din 22.04.2017 cel de-al șaptelea cartonaș galben din această ediție de campionat a Ligii a- IV-a. Precizăm că, la finalul aceluiași joc, jucătorul Han Silviu a fost eliminat de către arbitru fiind suspendat de Comisia de Disciplina 6 etape .

  8. Comisia de Competiții a AJF Sibiu (în aceeasi zi, 29.052017) ia act de cele constatate de comisia delegată de Comitetul Executiv conform procesului verbal. Datorita faptului că a fost un caz deosebit, cu implicații directe asupra stabilirii campioanei județului, reprezentanții AJF Sibiu au purtat mai multor discutii cu reprezentanți ai FRF, în urma carora Comisia de Competiții a decis că jucatorul Han Silviu nu avea drept de joc în data de 13.05.2017, la partida dintre AS Păltiniș Rășinari și FC Avrig, datorita faptului că acesta trebuia să efectueze 4 etape de suspendare și anume:

– 3 etape de suspendare conform deciziei Comisiei de Apel a AJF Sibiu din data de 12.05.2017

– 1 etapa pentru primirea celui de-al 7-lea avertisment pe parcursul campionatului 2016-2017 .

  9. Conform art. 39 alin. 3 din Regulamentul Disciplinar al AJF Sibiu, în data de 02.06.2017  Comisia de Competiții a AJF Sibiu aduce la cunoștință Comisiei de Disciplină prin adresa NR. 28 faptul că jucătorul Han Silviu nu avea drept de joc in etapa a XXIV-a din 13.05.2017 motivele fiind specificate mai sus.

  10. In data de 03.06.2017, Comisia de Disciplina a AJF Sibiu se întruneste într-o ședință de urgență pentru a analiza notificarea Comisiei de Competiții. În urma ședinței, luând act de cele constatate, Comisia de Disciplină a decis ca echipa AS Păltiniș Rășinari să piardă jocul cu 3-0 prin forfait (decizie care este publică pe site-ul AJF Sibiu).

Mai dorim să vă aducem la cunoștință următoarele: conform articolului 39 alin. 1 si 2 fiecare Club/Asociatie Sportivă este responsabil pentru executarea sancțiunilor de către jucătorii și oficialii lor.

Prin prezentarea cronologica a stărilor de fapt, conducerea AJF Sibiu dorește să ofere transparență totală asupra acestui caz și soluționarea prin aplicarea Regulamentelor în vigoare.

Referitor la cele apărute in mass media, conducerea AJF Sibiu se dezice de informațiile denigratoare publicate la adresa sa și ține să asigure toti membrii afiliați de imparțialitate totală indiferent care ar fi aceștia.

Cu consideratie,

Presedinte AJF Sibiu,

Marcu Traian”

Joma - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. pai cum mai nenica daca este poza cu carnwtul jucatorului unde scrie clar ca se ridica suspendarea?Rusine ai uitat ca cei de la Rasinari au publicat ppza cu carnetul jucatorului vai vai

  2. Întrebările mele sunt:

    -ce sa întâmplat din data de 18.05.2017 pana in data de 03.06.2017,când s-a luat hotărârea ca Rasinari sa piardă la masa verde?

    – de ce nu s-a luat hotărârea atunci imediat, atâta timp a durat sa numere cartonașele?

    Știm cu toții, ca metoda asta cu rapoartele si cartonașele sunt de pe vremea lui Mitică la Scornicești!!!

  3. @Vasile, într-adevăr, maximă ”dezinformare” între a spune că a fost publicat azi dimineață în loc de ieri. Asta era chestiunea cea mai importantă și acum s-au schimbat total datele problemei. Ce greșeală, de fapt rea intenție, cu premeditare, m-ai prins cu acest detaliu deosebit de important pentru… tine și atât. (P.S. Nu te mai loga cu acea adresă de e-mail, nu face cinste clubului pe care probabil îl reprezinți, acest gen de comentarii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.