JSport.ro

Păltiniș Rășinari și Viitorul Șelimbăr luptă în acest an cu șanse reale la supremația în Liga a IV-a iar până la barajul de promovare a mai rămas un retur de campionat. Spre deosebire de anii anteriori, FRF a stabilit deja datele de disputare a manșelor tur-retur iar în februarie va împerechea județele.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 20 decembrie 2017 a aprobat o serie de modificări în “Regulamentul privind Organizarea şi Desfăşurarea Jocurilor de Baraj pentru Promovarea în Liga 3. Pe 16 iunie 2018 (ora 18:00, turul) şi 23 iunie 2018 (ora 17:30, returul), 42 de campioane județene își vor disputa 21 de locuri promovabile.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

FRF a format 7 regiuni astfel că din această vară se vor putea întâlni între ele campioane ale unor județe mai îndepărate, nu doar vecine cum se întâmpla până acum. Astfel, Sibiul ar putea da piept cu campioanele județelor Harghita sau Covasna.

• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
• Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
• Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2018, fiecare asociaţie judeţeană are obligaţia de a trimite, la Departamentul Competiţii al FRF, un tabel cu cluburile/asociaţiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediţia 2017/2018.

Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 11 iunie 2018, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor şi observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj şi la pierderea jocului prin forfait.

După 13 etape disputate în campionatul Ligii a IV-a Sibiu, Păltiniș Rășinari conduce competiția cu maxim de puncte, 39, cu 3 mai multe decât Viitorul Șelimbăr, principala contracandidată la promovare. Locul 3 este ocupat de Măgura Cisnădie, la 10 lungimi în urma Rășinariului dar trupa lui Neluțu Luca nu are drept de promovare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.