JSport.ro

dsc_0416Viitorul Șelimbăr este una din surprizele frumoase ale acestui nou sezon al Ligii a IV-a. Un club apărut practic într-o jumătate de vară dar cu un suflu nou și entuziast, cu mulți tineri în lot și în conducere, Viitorul a reușit să obțină rapid rezultate bune. S-a disputat o treime din meciurile sezonului 2016/2017 (9 etape) și trupa Șelimbărul a bifat 6 victorii, una mai puțin decât liderul Păltiniș Rășinari.

Despre cum evoluează lucrurile la Șelimbăr și despre perspectivele clubului Viitorul ne-a povestit mai multe președintele echipei, Nicolae Preuteasa. Cu modestia caracteristică pe care șelimbărenii au afișat-o și în primele 9 jocuri din campionat, tânărul președinte al clubului face o analiză moderată și pune totul pe seama unui cumul de factori care au contribuit la rezultatele echipei: ”Sincer să fiu nici noi nu ne așteptam la un asemenea parcurs, dar implicarea tuturor a fost exemplară de la jucători, antrenori și oameni din jurul echipei.”

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”A contat foarte mult buna organizare de la început, autoritătile locale ne-au sprijinit cu tot ce înseamnă logistică. Au contat la fel de mult pregătirea pe care antrenorul nostru Mihai Ianc a reușit-o într-un timp foarte scurt și caracterul baieților care au înteles că suntem club nou înființat”, a mai precizat Nicolae Preuteasa.

Viitorul Șelimbăr mai are de jucat 5 meciuri în această toamnă. Este favorită certă în două dar pentru celelalte trei va avea o misiune extrem de dificilă în a obține puncte: două deplasări la Agnita și Mediaș și un joc pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Optimismul este însă mare în tabăra șelimbăreană iar parcursul de până acum le dă acest drept. ”Până în iarnă avem ca obiectiv o clasare cât mai aproape de podium. Speranța noastră este de a mai urca 2-3 locuri”, completează Nicolae.

Sâmbătă, Viitorul primește vizita echipei FC Tălmaciu. Aparent un meci de 1 solist dar surprizele nu sunt excluse mai ales că la mijloc sunt și mici orgolii date de tradiția meciurilor dintre cele două localități apropiate pe harta județului Sibiu. ”Pentru jocul de mâine ne dorim victoria, jucăm acasă, deși suntem conștienți de valoarea adversarului. Poate știți, de-a lungul timpului, întâlnirile dintre cele două echipe au fost mereu spectaculoase, indiferent de cum s-au numit cluburile”, a încheiat președintele clubului din Șelimbăr.

Linii de clasament în oglindă

Viitorul Șelimbăr și FC Tălmaciu sunt despărțite de 3 locuri în clasament, 7 versus 10, dar cifrele fiecăreia sunt cel puțin interesante și într-o oglindă aproape perfectă. Șelimbărenii au 6 victorii și 3 înfrângeri în contrast cu echipa tălmăceană care a cumulat 3 victorii și 6 înfrângeri. 18 puncte pentru gazdele de mâine, jumătate, 9, pentru trupa pregătită de Adrian Bârză. +6 la ”adevăr” pentru Șelimbăr versus -6 pentru Tălmaciu. Până și golaverajul este aproape similar, în ”oglindă” bineînțeles: 25-13 pentru primii, 15-21 pentru ceilalți.

Partida va fi arbitrată de o brigadă medieșeană formată din Răzvan Aldea, Viorel Fleșer, Diana Bleahu. Observator va fi Cosmin Ocneriu tot din Mediaș.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.