JSport.ro

Județul Sibiu s-a bucurat în această săptămână de oaspeți de seamă din lumea arbitrajului românesc. Alexandru Tudor, Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs sau Adrian Comănescu sunt numele importante care au participat la stagiul de pregătire centralizată a arbitrilor sibieni.

Arbitrii sibieni au stat timp de patru zile în stațiunea montană Păltiniș pentru a se pregăti atât din punct de vedere fizic, cât și teoretic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cavalerii fluierului din Sibiu au avut parte de patru nume importante din arbitrajul românesc, fiecare arbitru ținând o ședință de pregătire teoretică alături de „fluierașii” din Sibiu.

„Ascultându-i pe ei ca și lectori ma realizat că viitorul arbitrajului românesc este promițător și fericit pentru acești tineri care încep această activitate. Am văzut că acești mari arbitrii a țării noastre au capăcitatea de a transmite informațiile într-un mod ușor de perceput, iar asta nu poate decât să mă bucure”, a declarat Aron Huzu, șeful CJA Sibiu.

La stagiul de pregătire au participat arbitrii care oficiază la liga a III-a din Mediaș și Sibiu, dar și mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 16-20 de ani care activează la Liga a IV-a și a V-a.

Viorel Hizo s-a ocupat de pregătirea fizică 

Fostul antrenor sibian Viorel Hizo s-a ocupat de pregătirea fizică pe toată perioada cantonamentului de la Păltiniș, acesta fiind implicat în acest proiect încă din vară, când Aron Huzu i-a solicitat lui Hizo să-l ajute la creșterea arbitrilor și a arbitrajului sibian.

„Nu am cuvinte să-i mulțumesc lui Viorel Hizo pentru tot ceea ce face pentru noi. E un profesionist și nu cred că trebuie să mai spun eu asta. Am sesizat o creștere la nivelul pregătirii fizice din momentul în care Viorel Hizo a început să lucreze cu ei”, a mai punctat Aron Huzu.

Acțiunea de la Păltiniș a fost organizată la inițiativa șefuli CJA Sibiu, iar acesta a promis că aceste cantonamente vor deveni tradiționale, următorul fiind deja programat în vara lui 2017.

Dimineața pregătire fizică, de la 16-20 teoretică

Cei prezenți în cantonamentul de la Păltiniș nu au avut deloc un program lejer. Dimineața timp de două ore Viorel Hizo se ocupa de pregătirea fizică, iar de la ora 16 la ora 20, Aron Huzu alături de invitații săi parcurgeau pregătirea teoretică a arbitrilor.

„Ovidiu Hațegan chiar le-a spus programul lui, modul în care este monitorizat de UEFA. Lui Istvan Kovacs nici nu știu cum să-i mulțumesc pentru că a făcut un efort uriaș să fie prezent alături de noi, dar mă bucură foarte mult faptul că arbitrii din Sibiu au apreciat enorm prezența acestora alături de ei, chiar au fost multe momente interactive”, a mai punctat Aron Huzu.

În prima zi Horațiu Feșnic și Alexandru Cerei au povestit tinerilor sibieni modul în care au făcut pasul spre prima ligă, după care în celelalte zile, pe rând în sala de curs au pășit Alexandru Tudor, Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs și Adrian Comănescu, dar și Dan Monea (responsabil UEFA cu pregătirea fizică).

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.