JSport.ro

AJF Suceva a anunțaț oficial duminică, prin vocea președintelui Anton Ciprian, că va ”îngheța” toate competițiile locale iar clasamentele actuale rămân finale. Toate acestea pe fondul pandemiei de COVID-19 care în Suceava a atins cote cu mult peste nivelul țării.

Anton Ciprian și-a explicat decizia la Pro X: ”Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. Ieri, după ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și mai devreme sau mai târziu așa se va întampla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ciprian mai spune că majoritatea jucătorilor lucrează și nu pot juca fotbal miercurea: ”Eu am analizat de ce nu s-ar putea finaliza, pentru că foarte multe persoane care activează la nivel amator au alte meserii de bază. Sunt jucători amatori care au job-uri, nu îi pot băga să joace în timpul săptămânii”.

Ioan Duma: ”Cred că oamenii trebuie să continue orice fel de activitate după ridicarea stării de urgență, mai ales activitățile sportive”

Contactat de SBSPORT.RO, Ioan Duma, președintele AJF Sibiu, a spus că nu ia în calcul un astfel de scenariu: ”Nu îmi doresc să se întâmple asemenea lucruri. Cred că oamenii trebuie să continue orice fel de activitate după ridicarea stării de urgență, mai ales activitățile sportive, după o pauză destul de lungă. Suspendarea competițiilor nu este o variantă pe care să o agreez și sigur vor fi termene rezonabile date de FRF pentru terminarea campionatelor. De fapt, este vorba de Liga 4, Juniori U19, U13, U11 la care trebuie sa desemnăm la termen campioane județene”, a precizat Duma.

Președintele AJF Sibiu crede că sucevenii s-au grăbit: ”Săptămânile viitoare va fi o teleconferință între FRF și AJF-uri în care sigur se va găsi varianta cea mai bună. Aveam în plan ca în pauza competițională de vară să mai organizăm turnee amicale pe zone geografice pentru a dezvolta și zonele mai puțin reprezentate fotbalistic ale județului.

Nu putem compara situațiile actuale din cele două județe dar și așa cred că este o decizie luată puțin în grabă prea radicală într-un moment în care sportivii trebuie încurajați pentru că oricum suferă destul de mult ei fiind obișnuiți cu activitate fizică zilnică”. Ioan Duma a transmis la final un mesaj ”tuturor membrilor afiliați, jucătorilor, antrenorilor și suporterilor să respecte restricțiile și cred că #Totul va fi bine!”. 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.