JSport.ro

De un an și jumătate, din august 2018 mai exact, la Cisnădie se dezvoltă unul din cele mai puternice proiecte fotbalistice din județ din ultimii 30 de ani.

Academia Măgura Cisnădie a reușit într-o perioadă foarte scurtă să formeze grupe de juniori pentru toate categoriile de vârstă, să înscrie două echipe de fotbal feminin (junioare și senioare) în campionatele naționale și să încheie anul 2019 pe prima treaptă a clasamentului Ligii a IV-a de seniori cu mari șanse de promovare în eșalonul trei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Proiectul este unul privat, are sprijinul autorităților locale în privința bazelor sportive, și își propune pe termen mediu și lung dezvoltarea unei academii fotbalistice precum sunt puține în țară. Tiparul urmărit este Viitorul Constanța, deocamdată ”la o scară mai mică” așa cum ne-au spus într-un interviu doi dintre cei implicați în cadrul Academiei Măgura, Dan Raica și Dan Filip.

”Am înființat Academia în 2018 și cred că avem deja realizări frumoase. Avem peste 160 de copii înscriși, două echipe de fotbal feminin (junioare și senioare) și echipa de seniori din Liga a IV-a care se află pe primul loc. Totul se face cu sprijinul Primăriei și al președintelui Dan Filip, rezumă în câteva cuvinte Dan Raica organigrama clubului de la poalele Măgurii.

”Măgura Cisnădie – un club care începe să fie respectat”

Despre cum funcționează clubul a povestit mai multe Dan Filip: ”Ne bucurăm nespus pentru că am reușit să angrenăm copiii într-o activitate sportivă, să simtă spiritul de echipă, să-i facem să aibă și o altă ocupație decât acasă, la calculator. Ne bucurăm foarte mult că am reușit alături de partenerii noștri, Dan Raica și Pit Muller, să creăm grupe de copii pentru toate categoriile de vârstă. Sunt 7 grupe de copii, practic orice copil care își dorește să practice fotbal se poate orienta spre noi. Suntem foarte mândri că am reușit să creăm secția de fotbal feminin, ambele echipe au avut un început promițător, trebuie doar să avem răbdare, să creștem, să ajungem la un alt nivel. În privința echipei din Liga a IV-a, anul ăsta ne dorim promovarea. Dacă o vom reuși avem tot sprijinul Primăriei și a domnului primar Gheorghe Huja pentru a continua”.

”Vreau să reamintesc că avem în cadrul clubului Măgura Cisnădie o echipă de handbal feminin care a jucat în cupele europene în acest an, o secție de ciclism cu rezultate deosebite și tenis de masă. Una peste alta, suntem un club care începe să fie respectat”, mai adaugă Filip.

Investițiile la stadion continuă

Dan Filip a precizat că vor urma alte lucrări de întreținere a bazei sportive: ”Dacă anul trecut am reușit să montăm o nocturnă pe terenul principal urmează în acest an să iluminăm și terenul secundar. Sunt investiții absolut necesare pentru a putea face antrenamente și după masa în sezonul rece”, precizează Filip.

”Vrem să copiem, cu pași mai mărunți, ceea ce a făcut Gică Hagi la Viitorul în Ovidiu. Așa ceva ne dorim să facem și în Sibiu pe termen lung. Eu zic că e un început foarte bun în primul an, am avut un schimb de experiență și cu Burchel, l-am atras în cadrul Academiei pe Adrian Fușle care a lucrat împreună cu Burchel la primii pași pe care i-a făcut Viitorul Constanța. El este coordonatorul antrenorilor și chiar cred că o să reușim. Pe termen scurt, vrem să promovăm în Liga a III-a pentru a le oferi un reper copiilor. Vrem să creștem copii atât pentru Măgura Cisnădie cât și mai sus, pentru Hermannstadt. Nu e ușor dar noi asta ne dorim. M-am născut să iubesc fotbalul și de-asta tot ce facem aici facem cu pasiune”, a mai adăugat Dan Raica, fost jucător la FC Șoimii în anii ’80.

Măgura Cisnădie se poate mândri la propriu cu toate grupele de vârstă pentru că nu lipsesc ”old-boys-ii”. Echipa are o activitate intensă, foștii jucători ai Măgurii se întâlnesc constant pentru meciuri cu echipe similare care sunt o plăcere atât în teren cât și în afara lui.

Academia Măgura Cisnădie începe returul Ligii a IV-a astăzi, cu o partidă pe propriul stadion în compania ultimei clasate, ASA Sibiu. Partida începe la ora 11:00, pe stadionul Textila. Cisnădienii au încheiat turul pe locul 1.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.