JSport.ro

IMG_0486Meci cu cântec în prima etapă a returului pe ”Pietricica”. O întâlnire aparent liniștită între Progresul Terezian și Continental Sibiu s-a încheiat cu scandal, arbitrul fluierând finalul meciului cu 10 minute mai devreme după ce jucătorii gazdă au fost la un pas de a-l lua la bătaie pe ”central” după ce acesta a dictat trei penalty-uri pentru Continental într-o singură repriză.

Primul mitan s-a încheiat fără probleme cu scorul de 2-0 pentru Progresul Terezian, ambele părți neavând nimic de reproșat brigăzii de arbitrii. În minutul 47, portarul gazdelor faultează în postură de ultim apărător în careu, este eliminat și se acordă primul penalty pentru Continental. 2-1. Nu au existat proteste.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După 10 minute, se acordă din nou penalty pentru henț. Jucătorii Progresului reclamă pentru prima dată o eroare, un fault la portar în careul de 6 metri, dar protestele nu se intensifică. 2-2.

Cu un om mai puțin în teren, gazdele revin la conducere pe tabelă. Băran înscrie cu capul și scorul devine 3-2.

Al doilea ”roșu”

O nouă fază controversată provoacă a doua eliminare în rândul gazdelor. Jucătorii Progresului reclamă o lovitură de colț dar arbitrul indică ferm aut de poartă pentru Continental. Un jucător al Progresului atrage atenția ”centralului” într-un limbaj nu tocmai academician: ”Bă m…, nu vezi?”. Este eliminat și spiritele se încing.

Al treilea ”roșu” aduce la pachet al treilea penalty

Cu 10 minute înainte de final, meciul atinge punctul culminant. O centrare de pe partea stângă este reținută de portar. Conform celor de la Progresul, atacantul oaspeților lovește cu cotul dar ambii jucători cad jos. Arbitrul fluieră și toți cei din teren sunt convinși că se va acorda fault în atac, majoritatea jucătorilor oaspeți retrăgându-se în propria jumătate. Se acordă penalty și un nou cartonaș roșu în urma protestelor.

Este momentul în care nervii gazdelor au cedat și, pentru siguranță, arbitrul a hotărât să acorde 3 minute pentru ca ”apele” să se liniștească. Cum acest fapt nu s-a întâmplat, mai mult arbitrul ar fi primit și o palmă, s-a fluierat finalul meciului fără ca penalty-ul să se mai execute.

Nicolae Ciupudean ”Garrincha”: ”De când sunt în fotbal nu am pățit așa ceva”

Jucătorii Progresului s-au declarat extrem de dezamăgiți de prestația arbitrajului din partea secundă și uimiți de o asemenea evoluție a brigăzii de arbitri pe care o acuză că a scăpat meciul din mână. Antrenorul ”galben-verzilor” a mai avut puține cuvinte de adăugat la finalul jocului: ”De când sunt în fotbal nu am pățit așa ceva”. Putem spune că în cei 81 de ani de viață a văzut multe…

DSC_0127Flaviu Mușat: ”A scăpat meciul din mână, dar gafele au fost de ambele părți. Nu e ok totuși să tolerăm astfel de evenimente”

De partea cealaltă, nici cei de la Continental nu au menajat brigada de arbitri, în special pentru prestația din repriza secundă. Flaviu Mușat consideră că ambele echipe au fost dezavantajate deseori în partea a II-a dar este de părere că cele 3 penalty-uri au avut greutatea lor în privința reacției jucătorilor gazdă. ”Nu știu cum ar fi fost situația dacă s-ar fi dat 3 penalty-uri împotriva noastră în 30 minute, nu se întâmplă prea des în fotbal. La al treilea penalty faza a fost controversată, iar pe al doilea putea să nu îl mai dicteze, mingea intra oricum în poartă, poate influența altfel starea emoțională a jocului. Totuși, astfel de evenimente nu trebuie tolerate”, a precizat Flaviu Mușat.

Decizia va veni azi, la comisia AJF

Incidentele de la meciul Progresul – Continental vor fi analizate astăzi de comisia AJF în funcție de raportul observatorului de joc. O decizie în acest sens ar putea însemna omologarea rezultatului de 3-0 la ”masa verde” pentru Continental, dar și continuarea jocului din momentul opririi: 3-2 și executarea loviturii de pedeapsă.

Joma - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. Comentariu:*********…va bateti joc de echipa cu arbitrii b*******.mergeti si pupatii in *** pe hermanstatd ca atata stiti.va bateti joc de un om ce v-a invatat fotbal,daca nu era el voi erati acum la oi.3 penalty in 30 de minute? da ce meci o fost ala ma inaptule? de box? invatatii ma sa arbitreze si sa nu mai ia spaga.daca nu castiga continentalul erau desfintati si antrenorul lor antrena oile pe camp.vai de voi.

  2. Arbitri sunt de vina tot timpul in fotbalul romanesc. Scrieti si voi ceea ce auziti la televizor. Dvs ca scrieti gresit in articol nu gresiti?? “Trei penalty-ul” ?

  3. Am fost si eu la meciul respectiv,ar fi trebuit sa se decida rejucarea partidei,anularea sanctiunilor si suspendare arbitrului si a observatorului.nu o sa vedem niciodata asa ceva de la incompetentii aia de la ajf,probabil le-a fost frica de repriza a doua …de box.:)) In ceea ce priveste comentariul autorului consider ca este coerent,echidistant si aproape de adevar !!! CIPI

  4. Am fost si eu la meciul respectiv,consider ca trebuia sa se decida rejucarea meciului, anularea sanctiunilor,suspendarea arbitrului si a observatorului dar nu o sa vedem noi asa ceva din partea incompetentilor de la ajf probabil le-o fi fost frica de repriza a doua de …box :)) In ceea ce priveste comentariul autorului il consider coerent,echidistant si aproape de adevar.CIPI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.