JSport.ro

În 2017 Sibiu a devenit în mod neoficial capitala meciurilor amicale și spun asta nu doar pentru că arena „Cutiuță” s-a tranformat radical, devenind dintr-un teren banal de antrenament într-un teren cu gazon artificial la care toate formațiile din Sibiu râvnesc. 

Odată cu inaugurarea acestei arene, complet schimbată FC Hermannstadt, una dintre beneficiarele principale a început să joace numai „acasă” și asta nu pentru că asta și-ar fi dorit conducătorii clubului ci pentru că la nivel de infrastructură echipele cu care formația sibiană avea programate meciuri de verificare nu beneficiază de o suprafață de joc care să permită desfășurarea în condiții optime a unui meci amical. Asta nu pentru că nu ar exista stadioane în Sibiu, Hunedoara sau Alba, ci pentru că în această perioadă toată lumea le îngrijește pentru debutul returului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

COMPLEURI DE JOC, „JOMA”, LA DOAR 88 DE LEI


Din păcate echipe de liga a III-a din Hunedoara și Alba au fost nevoite să vină la Sibiu, demonstrând încă odată, asta dacă mai era nevoie necesitatea unui astfel de teren sintetic de dimensiuni mari (11 vs 11).

Cert este faptul că nu ar fi rău dacă formațiile din Sibiu și nu numai s-ar putea bucura de un teren de iarbă, care să fie „masă de biliard” și să poată fi utilizat indiferent de anotimpul de afară, însă din păcate acesta nu există, nici la Sibiu, nici în județele vecine, drept dovadă stau „dublele” amicale jucate pe Cutiuță.

Din păcate formațiile sunt dezavantajate de faptul că utilizează suprafețele sintetice, întrucât jucătorii pot acuza dureri din cauza unor astfel de terenuri. Un alt impediment al pregătirii pe terenul sintetic este dat de faptul că atunci când va începe campionatul (pe 3-4 Martie) fotbaliștii vor avea nevoie de una, două etape pentru a se reacomoda.

Cert este faptul că exemplul Primăriei Sibiu ar trebui urmat peste tot în țară. unde nu există deja astfel de arene, fiind o investiție necesară atât pentru echipele de seniori, cât și pentru juniorii care sunt obligați să se antreneze deseori în spatele porților în condiții precare, iar ulterior suntem surprinși de lipsa de valoare a fotbaliștilor tineri, atât timp cât comunitățile nu fac un efort și o investiție minimă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.