JSport.ro

CSU Sibiu a devenit câștigătoarea Cupei României la baschet ediția 2019 după ce a învins CSM Oradea în Final Four-ul de la Cluj. Sibienii au gestionat perfect finalul de meci când s-au desprins decisiv. 

CSU a câștigat în urmă cu puține momente în fața celor de la CSM Oradea, scor 88-78. Desfășurată sub semnul echilibrului până în minutul 37 (78-77), partida a avut un deznodământ extraordinar pentru trupa lui Fleșeriu care și-a adjudecat astfel primul trofeu la Sibiu. Tohatan a marcat superb pe sub coș pentru 80-77, apoi Hardy și Cooper au închis meciul cu câte o ”treiță” (86-77), cu un minut și jumătate înainte de final. Defensiva sibiană s-a închis perfect în ultimele secunde și Sibiul obține primul trofeu național după aproape 20 de ani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSU s-a impus în trei din cele patru sferturi: 26-21, 21-18, 20-15, și a pierdut doar unul, 21-24.

Marcatori CSU Sibiu: Tamulis 20p, Hardy 17, Pratt 13, Dragoste 11, Cooper 11, Tohatan 9, Philmore 4, Falker 3.

Probabil cea mai numeroasă deplasare a suporterilor din istorie

Aproape 800 de sibieni au fost în tribunele sălii Polivalente din Cluj. Atmosfera creată a fost electrizantă, la fel ca la orice meci disputat de ”galben-albaștri” pe teren propriu.

La final, jucătorii și staff-ul echipei au fost strigați rând pe rând de suporteri pentru a ridica trofeul pe fondul scandării ”C-S-U”. Dan Fleșeriu a simulat de mai multe ori aruncarea trofeului către suporteri, dedicând astfel Cupa inimoșilor fani sibieni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.