JSport.ro

10154083_585473374943039_3859015028762876780_nCSU Sibiu U14 a pierdut într-un mod de neconceput pentru orice iubitor de sport în general și de baschet în special, meciul de la Târgoviște din faza semifinală. Chiar dacă diferența de valoare dintre cele două echipe este imensă, sibienii câștigând în tur cu 105-46, meci din orașul Turnului Chindiei s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 60-56, la capătul unei întâlniri arbitrate de o brigadă din Târgoviște, respectiv Câmpina.

Evenimentele s-au petrecut sâmbătă, 12 martie 2016. Răzvan Axinte, părintele unuia dintre jucătorii echipei CSU Sibiu U14 și administratorul blog-ului www.raxsport.ro, locul unde Răzvan prezintă informații și fotografii de la meciurile echipei sibiene, a fost prezent atât la meciul tur cât și la Târgoviște și a povestit în detaliu desfășurarea faptelor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Antrenorul de la Tîrgoviște l-a luat de gât pe unul dintre suporteri”

Răzvan poveștește momentul incredibil din sfertul 2 atunci când antrenorul Târgoviștei a provocat stupoare în rândul celor prezenți în sală și mai ales pentru copii. Totul apare pe înregistrarea video a meciului. Ioan Valerian, antrenorul gazdelor care este și comisar al Federației Române de Baschet, l-a luat pur si simplu de gât pe unul din părinții echipei din Cluj, susținători la acest meci ai echipei sibiene.

România. 2016. Baschet U14. CSU SIBIU joacă la Târgoviște. Pardon, încearcă să joace…http://www.raxsport.ro/index.php/2016/03/13/u14-baschet/

Posted by Razvan Axinte on 12 Martie 2016

Injurii, amenințări, copiii din Târgoviște îndemnați să joace dur. ”Arbitrul din Târgoviște dădea indicații jucătorilor echipei gazdă și îi certa când faultau. La pauză, îndemna galeria să facă zgomot, să pună presiune”

Răzvan Axinte a povestit pe larg meciul jucat în ”Kosovo”, așa cum alți antrenori sau părinți au denumit sala de la Târgoviște, într-un articol pe blogul www.raxsport.ro, prezentând punctual situațiile petrecute:

  1. Meciul de la Târgoviște a fost arbitrat de un arbitru din Târgoviște și unul din Câmpina. De când merg eu la baschet, noi nu am fost fluierați de arbitrii din Sibiu la un turneu acasă. Cred că dacă fluiera oricine din tribună, rezultatul era identic.
  2. Din minutul 2 am fost avertizați că dacă vom protesta vom primi fault tehnic… Just in case… Ca prin minune, nu l-am primit.
  3. La acest meci am fost susținuți (mulțumimț!) de părinții celor de la Cluj. Deși cred că 90% din cei din sală care nu erau din Târgoviște susțineau CSU Sibiu. Oare de ce? În sfertul 2 s-a petrecut un moment incredibil. Antrenorul de la Târgoviște s-a dus în timpul meciului (!) și l-a luat de gât pe unul din părinții de la Cluj. Sub privirea indulgentă a arbitrilor! Rezultat: cei de la Cluj au fost evacuați. Antrenorul gazdelor? Bine, mersi, înapoi pe bancă. A fost momentul în care mi-am dat seama că avem șanse minime de a câștiga. Dacă tu ca arbitru nu dai absolut nimic în situația asta (gen fault tehnic sau eliminare), atunci ce pretenții să avem noi ca oaspeți? În momentul în care antrenorul nostru ar face așa ceva garantez că juniorul meu se va apuca de pian sau de pictură pe sticlă!
  4. Nu e posibil ca un antrenor să fie și comisar al Federației. Adică azi te fluieră pe tine ca și antrenor arbitrul X iar săptămâna viitoare îl observi tu ca și comisar. Oare cum sună?
  5. Majoritatea pătrunderilor alor noștri au fost însoțite de faulturi ale adversarilor? Sancționate? Să fim serioși… maxim 10%. Dacă aveam noroc intra în coș. Când primeam noi faulturi? Când scăpam pe contraatac. Mai bine ne dădeau fault și îi lăsau să se replieze…
  6. În pauză arbitrul local îndemna galeria să facă zgomot mai mare. Să sufle în trompete, să facă gălăgie, să pună presiune.
  7. Același arbitru le dădea indicații jucătorilor gazdă și îi certa când faultau. Doar era de-al casei…
  8. În pauză, una dintre ”doamnele” din tribună îi învăța pe băieții de la Târgoviște cum să fie mai agresivi, cum să ne lovească mai bine. Frumos, nu?
  9. Același ”domn” arbitru local a înjurat-o (varianta diplomatică e ”i s-a adresat ireverențion”) pe una dintre doamnele din galeria noastră. Motivul? Îl întrebase când se apucă să fluiere echidistant. Sau măcar să încerce…

Mai multe evenimente prezentate de Răzvan Axinte puteți citi aici

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.