JSport.ro

CSU Sibiu reușește prima victorie în competițiile europene, în meciul din deplasare la Fribourg Olympic, scor 91-69 (23-16, 22-19, 16-22, 30-12). Următorul meci al galben-albaștrilor se va disputa sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, în Liga Națională, atunci când CSU Sibiu primește vizita celor de la SCM Timișoara.

Chiar dacă CSU Sibiu nu mai avea șanse de calificare mai departe în competiție, elevii lui Dan Fleșeriu au intrat pe teren extrem de motivați să reușească o primă victorie pentru echipa noastră, în cupele europene. Susținuți puternic din tribună de peste 40 de suporteri galben-albaștri care au urmat echipa în Elveția pentru partida cu Fribourg, baschetbaliștii sibieni au intrat bine în meci, încă din primele minute și s-au instalat la conducere după primul sfert, scor 23-16. Gazdele au încercat să rămână în cărți pentru victorie, însă nu au reușit să treacă la conducere, astfel că jucătorii sibieni intrau la vestiare cu avantaj (45-35). Chiar dacă echipa noastră a făcut deplasarea fără trei piese importante din angrenajul lotului-Jared Jordan, Barry Stewart și Radu Paliciuc – baschetbliștii intrați pe parchet au jucat, cu toții, ca o adevărată echipă, reușind un meci bun. Sfertul decisiv a fost unul de senzație, CSU Sibiu marcând 30 de puncte, astfel că elvețienii s-au văzut fără replica, încheind ultimele 10 minute regulamentare cu doar 12 puncte.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La finalul meciului, antrenorul CSU Sibiu a declarat:

”Poate că a fost lipsa presiunii, cea care ne-a lăsat să aruncăm la coș și să înscriem bine de la distanță. De asemenea, cred că și lipsa motivației pentru echipa din Fribourg probabil ne-a făcut să avem aruncări mai ușoare, dar și băieții noștri au făcut o treabă bună. Au lucrat ca o echipă, chiar dacă am folosit o rotație scurtă, de 7-8 jucători, și au meritat să obțină victoria. Mă bucur ca au obtinut-o, aș fi vrut să fie la Sibiu, în fața fanilor, dar este extraordinar că atât de mulți fani au venit după noi la Fribourg. Este incredibil cât de multă încredere au în noi și nu ne lasă niciodată, chiar dacă avem o serie lungă de înfrângeri. Cu siguranță ei merită victoria asta, iar băieții au simțit și i-au răsplătit. Sper să vină și altele”, a spus Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

Jordan Chatman a fost la un pas de a depăși recordul stabilit de Stewart la aruncările de 3 puncte, reușind să bage în plasă de 7 ori de-a lungul meciului. Acesta a încheiat meciul cu un total de 25 de puncte, secondându-l pe Isaiah Philmore care a făcut din nou un meci foarte bun, cu 26 de puncte și 6 recuperări.

Randal Falker a fost la un pas de triple double cu 11p, 8 recuperări și 8 asisturi, Lucas Tohătan a contabilizat 10p, 3 recuperări și 4 asissturi, Chris Cooper 8p și 4 recuperări, Rolland Torok 6p și 6 recuperări, David Engi 3p, Robert David Stan 2p.

După acest meci, CSU Sibiu revine în Liga Națională și va primi vizita celor de la SCM Timișoara, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00. Partida nu va fi televizată, iar biletele se vor pune în vânzare online duminică, pe www.bc-csusibiu.ro/bilete și pe www.kompostor.ro

sursă text: bc-csusibiu.ro

sursă foto: facebook group – CSU Fans

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.