JSport.ro

DSC_0881Gaz Metan Mediaș a suferit o nouă înfrângere în acest sezon al ligii naționale de baschet masculin după ce a pierdut pe teren propriu în fața formației Phoenix Galați cu scorul de 79-85. Scorul pe sferturi a fost 22-12, 19-16, 18-31, 20-26.

După victoria obținută în această dimineață de echipa de fotbal a clubului în derby-ul de la Baia Mare, fanii și conducătorii formației de pe Târnava Mare sperau ca și echipa de baschet să obțină o victorie pentru a completa o zi frumoasă pentru sportul medieșean.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul a început în nota de dominare a formației pregătite de Mihai Popa care s-a desprins pe tabela de marcaj și la finele primului sfert avea un avantaj de 10 puncte, scor 22-12. Sfertul doi a fost mai echilibrat, dar grație unui joc precis, atât în faza defensivă cât și în cea ofensivă, formația medieșeană s-a desprins la 13 puncte pe tabelă, la vestiare intrându-se cu scorul de 41-28.

A urmat însă una din marile probleme ale medieșenilor din acest sezon, căderea din sfertul trei. Acest lucru a permis formației gălățene să revină în joc și pe tabelă, astfel că inaintea ultimului sfert scorul pe tabelă era egal 59-59.

Primele două minute ale sfertului patru au fost echilibrate, mergându-se cap la cap, dar a urmat un parțial de 12-0 pentru gălățeni care au reușit să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Gaziștii au încercat să revină în joc, dar a fost tardiv pentru a mai reuși să obțină victoria, astfel că partida s-a încheiat cu victoria echipei pregătite de Florin Nini cu scorul de 85-79.

Phoenix Galați a obținut cea de-a treia victorie în fața medieșenilor în acest sezon și se află în cărți pentru a prinde un loc în sferturile campionatului, chiar în sezonul de debut. A fost cea de-a 24-a înfrângere stagională pentru gruparea de te Târnava Mare, care rămâne pe ultima poziție a clasamentului.

Etapa viitoare Gazul se va deplasa pe terenul formației Dinamo București, iar o nouă înfrângere va pecetlui soarta medieșenilor, care vor retrograda matematic în liga secundă la capătul unui sezon dezamăgitor.

Marcatorii formației medieșene au fost : Grabauskas 19 puncte, Navickas 18 puncte, Graham 18 puncte, Solopa 10 puncte, Nikolic 9 puncte, Peciukas 3 puncte și Petrovic 2 puncte.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.